Corona virüsünden ölenlerin sayısı nedir?

Tüm dünyayı korkutan corona virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çin'deki virüs salgınında hem ölü sayısı hem yeni vaka sayısı durdurulamaz halde. Her geçen gün corona virüsünden ölen insanların sayısı hızla artıyor.

Çin'de bir hayvan pazarında ortaya çıktığı düşünülen ve insandan insana bulaşma yeteneği de olan yeni tip korona virüs (Covid-2019) her gün onlarca insanı öldürmeye devam ediyor. Ocak ayında öldürme oranı %2.2 olan virüs, Şubat 2020'de enfekte ettiği 100 kişiden 2.6'sını öldürdü. Ölüm oranındaki ve bulaşan kişi sayısındaki artış, Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) de harekete geçirdi ve acil durum ilan edildi. 

CORONA VİRÜSÜNDEN ÖLENLERİN SAYISI KAÇ OLDU?

Yetkililer, corona virüsü nedeniyle hayatını kayedenlerin sayısının 1526'ya yükseldiğini duyurdu.  

CORONA VİRÜSÜ SON DAKİKA HABERLERİ...

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS KARANTİNASI SONA ERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Wuhan kentinden gelen 42 kişinin 14 günlük karantina süresinin bittiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Çıkan sonuçlar negatif yani herhangi bir virüse rastlanmadı. 42 kişi taburcu edildi" dedi.

TAHLİL SONUÇLARINDA VİRÜS ÇIKMADI

* 14 günlük karantina bitti. 42 kişi taburcu edildi. Son tahlil sonuçlarında da virüs çıkmadı. Taburcu edilenlerin dışarıda takibine gerek yok. Bütün vatandaşlarımızla görüştüm, beş tane de çocuğumuz vardı. Bundan sonraki süreçte normal hayatlarına devam edecekler.

42 KİŞİ TABURCU OLDU

* İçeride sağlık personeli dahil 61 kişi bulunuyor. 42 kişi bugün itibariyle taburcu oldu. Yabancı vatandaşlar ise birgün daha kalarak yarın ülkelerine dönecekler.

Wuhan şehrindeki Türk vatandaşları, Türkiye’den gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kargo uçağıyla tahliye edilmişti. Çin’den uçağa binerken kontrol edilen hiçbir vatandaşta corona virüsü belirtisi olmadığı daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulmuştu.

TÜRKİYE'YE CORONA VİRÜS GELDİ Mİ?

Türkiye'de, yeni tip corona virüse (Covid-19) ilişkin tedbirler aldıklarını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Risk şu an daha az. Ülkede corona virüs hastasına şu ana kadar rastlanmadı" bilgisini verdi.

Corona virüsün 28 ülkede görüldüğüne işaret eden Koca, şu an toplamda 45 bin 260 vaka bulunduğunu, bunlardan 518'inin Çin dışında görüldüğünü söyledi.

Bütün önlemleri, bu hastalığın ülkeye girişini önleme noktasında aldıklarını anlatan Koca, Dünya Sağlık Örgütünün önerisinden önce termal kamera ve karantina sistemine başladıklarını, ayrıca yurt dışından canlı hayvan ve benzeri ürünlerin ülkeye girişini önlediklerini anımsattı.

Koronavirüs Bilim Kurulunun hastaya nasıl davranılması gerektiğine yönelik yayınladığı genelgenin tüm sağlık kuruluşlarına dağıtıldığını aktaran Koca, "Karantina odaları ve takibi dahil olmak üzere referans hastaneleri belirlendi. Nasıl davranılacağı rehberde net olarak belirlendi. Ülke olarak, olması gereken bütün hizmet ve tedaviyle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı.