Corona virüsten ölenlerin sayısı kaç oldu?

Corona virüs (koronavirüs) son dakika haberleri, tüm dünyada büyük bir endişe ile takip ediliyor. Aralık 2019'da çıkan ve etkisi giderek artan, binlerce can alan corona virüsten acı haberler gelmeye devam ediyor. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Corona virüsten ölenlerin sayısı kaç oldu? sorusunun yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Tüm Türkiye dünyada yaşanan corona virüs tehlikesini yakından takip ediyor. Ülkemizde henüz corona virüs vakasının görülmemiş olmasına karşın tüm dünyada corona virüs salgını giderek yayılıyor. Sınırlarımıza kadar ulaşan ve her geçen gün daha fazla can alan corona virüs son dakika haberine göre Fransa'da corona virüsten bir Türk yaşamını yitirdi..


CORONA VİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI KAÇ OLDU?

Corona virüsten ölenlerin sayısı 3 bini aştı. Çin ana karasında 2 bin 983. Ölümlerden 2'si, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde yaşandı. Salgın İran'da 77, İtalya'da 79, Güney Kore'de 28, Japonya'da 12, Fransa'da 3, ABD'de 6, Avustralya, Tayland, Tayvan ve Filipinler'de de birer kişinin canını aldı.

Çin'de salgın nedeniyle son 24 saatte 38 kişi yaşamını yitirdi, 119 yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Söz konusu can kayıplarının 37’si Hubey eyaletinde 1'i ise İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde oldu.

Virüs bulaşma durumları şüpheli olan kişilerin sayısı 520’ye, müşahade altına alınan kişilerin sayısı 36 bin 432’ye gerilerken, Kovid-19’dan iyileşerek taburcu edilen hastaların sayısı 49 bin 856’ya yükseldi.

CORONA VİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ

SAĞLIK BAKANI KOCA TÜRKİYE’DEKİ İLK KORONAVİRÜS VAKASINI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, "Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Verilere göre tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır." ifadelerini kullandı.

FRANSA'DA BİR TÜRK ÖLDÜ

Corona virüs son dakika haberine göre Fransa'da corona virüsten bir Türk yaşamını yitirdi..

İTALYA'DA OKULLAR KAPATILDI

İtalya'dan gelen son dakika haberine göre, okullar ve üniversiteler corona virüs nedeni ile kapatıldı.

İRAN'DA CORONA VİRÜS YAYILIYOR

İran'da corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye, vaka sayısı 2 bin 922'ye yükseldi.

IRAK'TA CORONA VİRÜSTEN İLK KEZ BİR KİŞİ ÖLDÜ

Irak'ta yeni tip corona virüs nedeni ile ilk kez bir kişi hayatını kaybetti.

POLONYA'DA İLK VAKA DOĞRULANDI

Corona virüs son dakika haberine göre Polonya'ya da sıçradı. Polonya az önce ilk corona virüs vakasının olduğunu doğruladı.

İRAN SANAYİ BAKANINA DA BULAŞTI

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'nin de yeni tip corona virüse yakandığı açıklandı.