Corona virüs ne zaman biter?

Tüm dünyayı tedhit eden corona virüs salgını nedeni ile can kayıpları her geçen gün artıyor. Mart ayında ülkemizde de ilk corona virüs vakasının görülmesi ve virüsün yayılması nedeni ile çeşitli önlemler ve yardımlar yapılıyor.

Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde çıkan ve tüm dünyaya yayılan coronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Tüm dünyada çeşitli önlemlerin alındığı coronavirüsün ne zaman biteceği de merak ediliyor. 

CORONAVİRÜSTEN KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Dünya genelinde toplamda 883.225 bin vakanın olduğu 1 Nisan gününde 44.156 kişi de corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. İtalya'da ise Kovid-19 salgınından ölenlerin sayısı son 24 saatte 727 artarak 13 bin 155’e yükseldi. Dünya genelinde virüsü atlatarak sağlığına kavuşanların sayısı ise 185.377 oldu.

CORONA VİRÜS NE ZAMAN BİTER?

Koronavirüs salgını hakkında önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19 salgının SARS virüsü ile benzerlik taşıdığını belirterek, Temmuz ayında koronavirüsün sönümleme ihtimali olduğunu belirtti. Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet'e konuşan Özlü, şu ifadeleri kullandı: Bunun için bağlayıcı bir söz kullanmam mümkün değil. Ama umut verme anlamında bir takım verilerden söz edilebilir: Virüs salgınları kuzey yarım kürede genellikle Ekim/Nisan arasında hep olagelmiştir.

Virüse yoğun şekilde muhatap olanlar hastalığı daha ağır geçiriyorlar.

Koronanın hafif versiyonları için de bu geçerli. Koronavirüs 2003'te ortaya çıkan SARS virüsü ile büyük benzerlikler taşıyor. SARS o zaman Haziran sonu, Temmuz başı itibarıyla sönümlenmişti. Benzer bir umut korona için de söz konusu.