''Çocukluğumda her şey çok azdı, ama mutluyduk''

Emine Erdoğan'ın desteğiyle hazırlanan ‘Dünya Ortak Evimiz' kitabına katkıda bulunan doğa programcısı Güven İslamoğlu, çocukluğundaki Rize'yi anlattı: “O zamanlar bu kadar gelişmemiştik ama mutluluğu yakalamıştık.”

AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan 'Dünya Ortak Evimiz' kitabında, 28 yerli ve yabancı çevre gönüllüsünün hikayeleri yer alıyor. Kitaba katkıda bulunan yazarlar, yaban hayatının korunmasından, sürdürülebilir modaya, deniz ve okyanusların temizliğinden atıksız mutfak kültürüne kadar pek çok farklı konuya değindi.

'HİKAYEMİN BAŞLANGICI OLDU'

Kitapta yazısı bulunan isimlerden doğa programları yapımcısı Güven İslamoğlu, çocukluk yıllarındaki Rize'yi anlattığını belirterek şunları söyledi: "Genel sorunlardan çok kendi hikayemi yazdım. Çevreye, doğaya bakışımı, nasıl yola çıktığımı yazdım. Çocukluğumdaki Rize'yi anlattım. Rize'de doğa ile barış içinde yaşamamızı anlattım. O yıllara döndüm. Bu kitap, 'Her evde bir hikaye var' isimli kitabımın çıkış noktası oldu."

Kitabın tüm geliri, Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları İle Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı'nın kitap için oluşturacağı "Yanan Ormanları Yeniden Ağaçlandırma Fonu"na bağışlanacak.

'GELİŞİYORUZ AMA...'

İslamoğlu, "Çocukluğumda her şey azdı ama mutluyduk, yani köy yaşantısı, babaannemin ineği sağıp sütü önüme getirmesi, onu içmem, bahçeden yiyecek toplamamız, artanları ineklere vermemiz, tavuklara vermemiz, çöp üretmememiz... Devamlı gelişiyoruz, büyüyoruz ama mutluluğu bir türlü yakalayamıyoruz. O zamanlar bu kadar gelişmemiştik ama mutluluğu yakalamıştık, onu anlatmaya çalıştım" dedi.