BÜLENT ŞANLIKAN
İstanbul Valiliği tarafından hayata geçirilen ödev evi projesi kapsamında, il genelindeki dezavantajlı mahallelerde 158 ödev evi açıldı. Eğitimi desteklemek ve çocukların bilgiye erişimi kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen bu projede, öğrencilere fırsat eşitliği sağlanması amaçlandı. Projenin diğer ortakları ise İstanbul Çocukları Vakfı, 39 ilçe kaymakamlığı ve hayırseverler oldu.
YIL SONUNDA HEDEF 300
Ödev evleri öğrencilere eğitmenler gözetiminde okul sonrası ve hafta sonları ödevlerini yapabilecekleri, ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri mekânlar olarak tasarlandı. 2024 – 2025 Eğitim öğretim yılı sonuna kadar, ödev evi sayısının 300'e çıkarılması hedefleniyor. Kamuya ait binalarda kurulan ödev evleri, hafta içi 15.00 – 21.00, hafta sonlarında ise 10.00 – 18.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
EĞİTİM ÖĞRENCİLERDEN
Öte yandan, çocukların akademik başarılarını artırmak için rehberlik ve mentörlük desteği de sağlanıyor. Görev yapacak eğitmenler, eğitim fakülteleri ve fen- edebiyat fakültelerinde eğitim gören üniversite öğrencileri arasından seçiliyor.