Çocuklar dünyaya barış mesajı verecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları büyük bir coşkuyla başladı. 28 ülkeden 500 çocuğun ağırlanacağı Ankara'dan tüm dünyaya barış mesajı verilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl- dönümü kutlamaları yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle başladı. TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında özel gündemle toplanacak. Meclis Başkanı Kurtulmuş, 28 ülkeden gelecek dünya çocuklarını kabul edecek. Başkan Erdoğan'ın katılımıyla Meclis'te özel oturumlar düzenlenecek. Dünyanın uluslararası ilk çocuk şenliği TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin 46'ncısı başkent Ankara'da düzenlenecek. Bu yılki ana teması "Dünya Çocukları Barış İçin El Ele" olan şenliğin bu yılki onur konuğu Filistinli çocuklar olacak. Yüzlerce çocuğun katılacağı etkinliklerde dünyaya barış çağrıları yapılacak.

NEFES KESEN GÖSTERİ

Konya'da 23 dolayısıyla bazı öğrenciler, Türk Yıldızları filosunu ziyaret etti, pilotlarla tanışma ve Türk Yıldızları gösterisini izleme imkanı buldu. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bulunan 134. Akrotim Filo Komutanlığı'nı ziyaret eden İzzet Bezirci İlkokulu ve Ulubatlı Hasan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, burada Türk Yıldızları'nın kuruluş amacı, tarihçesi, gösterileri ve marka değerine ilişkin bilgilendirildi. Unutamayacakları bir an yaşadıklarını kaydeden 5. sınıf öğrencisi Ali Turalp İnal, pilotlarla tanışmayı çok istediğini belirterek, "çok heyecanlıydı. Bugünden sonra ben de pilot olmaya karar verdim" dedi.