Çirkin yüzlerini göremedik... Narin'in babasından acı isyan

Öldürülen Narin'in babası Arif Güran, serbest kaldıktan sonra konuştu. “Devlet kanını yerde bırakmayacak” diyen baba, cesedi dereye saklayan Nevzat Bahtiyar'ın her akşam camide yanına oturduğunu belirterek, “İnsanların çirkin yüzlerini göremiyorsunuz” dedi.

ŞEYHMUS ÇAKAN

Diyarbakır Bağlar'a bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan Narin Güran'ın (8) öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan baba Arif Güran, savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra ilk kez açıklama yaptı.

Taziyeleri kabul eden Arif Güran, "Kızımın bir mezarının bile olması devletin bir çabasıyladır. Devlet kızımızın kanını yerde bırakmayacak. Kim yaptıysa devlet onu bulacak, hepsini çıkaracak" dedi. Baba Güran itirafçı Nevzat Bahtiyar ile ilgili de şöyle konuştu: "Her akşam camide yanımda oturan bir insan. İnsanların çirkin yüzü gözükmüyor maalesef."

KARIM İHANET ETMEZ

Baba Arif Güran, bir başka açıklamasında ise kardeşi Salim Güran'la ilgili konuştu. Cinayetin baş şüphelisi olan kardeşinin aracının sol ön koltuğunda Narin'e ait DNA örneklerinin bulunduğunu hatırlatan baba Güran, Narin ve kardeşi E.'nin arabaya bir kez bindiğini, ancak arka koltukta oturduklarını söyledi. Tutuklanan eşi ve kardeşi de dahil suçlu kim ise cezalandırılmasını isteyen baba Güran'a ikili arasında yasak bir ilişki olduğu şeklindeki iddialarda soruldu. Kesinlikle aralarında bir şey olamayacağını savunan Arif Güran, Salim'e güvendiğinden değil eşine güvendiği için bunu söylediğini kaydetti.

TUTUKLANAN 10 KİŞİDEN 8'İ AKRABA

Narin Güran cinayetinde tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan Narin'in annesi Yüksel Güran'la (44) ağabeyi Enes Güran (18), 'Kasten öldürme suçuna iştirak etmek'; amcası Fuat Güran (41) da 'suç delillerini yok etmek' suçundan tutuklandı. Küçük kızın kuzenleri Muhammet Kaya (23) ile Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya tutuklu amcası Salim Güran'ın işçi Mehmet Selim Atasoy (40) da 'suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden, Narin'in amcası Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran ile kuzeni Melike Güran ve Salim Güran'ın işçisi Ramazan A. (15), adli kontrolle serbest bırakıldı.

ADLİYEDE 22 SAAT SORGU

22 saatten fazla süren savcılık işlemlerinin ardından baba Arif Güran'la birlikte 10 şüpheli serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında ilk önce cinayetin baş şüphelisi amca Salim Güran; sonra da cesedi sakladığını itiraf eden komşu Nevzat Bahtiyar, tutuklanmıştı.

EŞİNDEN DEĞİL KOMŞUDAN ÖĞRENMİŞ

Baba Arif Güran, Bismil'de düğün davetiyesi dağıtırken kızının kaybolduğu haberini komşusu C.K.'nın telefonuyla öğrendiğini söyledi. Köyden aradığı herkesin telefonunun meşgul olduğunu belirten Arif Güran, eşini aradığında ise baldızıyla görüştüğünü anlattı. Baba Güran, köye döndüğünde köylülerin yüzde 70'ini caminin önünde görünce arama yapmadıkları için kızdığını dile getirdi.

SİLİNEN KAYITLAR ÇÖZÜLDÜ

Narin'in amcası Salim Güran'ın telefon kayıtları çözülmeye başlandı. Bu gelişme üzerine cezaevindeki Salim Güran, yeniden ifadesinin alınması için adliyeye getirildi. 15 yaşının altında olduğu için mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan R.A. da yeniden gözaltına alındı.

SALİM'İN İŞÇİSİYLE GÖRÜŞMESİ DEŞİFRE EDİLDİ: "DAHA ÖLMEMİŞ"

Salim Güran'ın işçisi R.A. ile yaptığı görüşme soruşturma dosyasına girdi. Kürtçe görüşme, uzman ekip tarafından çözümlendi. Salim Güran ifadesinde, 21 Ağustos'ta R.A. ile saat 08.33, 15.52, 18.37, 18.51, 18.52 ve 18.54'te yapmış olduğu görüşmelerin içeriğinin hiç birini hatırlamadığını söyledi. Görüşmede, Salim'in "O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey, sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş" şeklinde sözlerine R.A.'nın 'eeee' şeklinde cevap verdiği, Salim Güran'ın da "Biri yerde" dediği, buna karşılık R.A.'nın da "Tamam henüz bende değil, tamam daha ölmemiş" diye konuştuğu tespit edildi. R.A. da sorgusunda "Valla ben böyle bir şey hatırlamıyorum" dedi.

İLK İŞ NARİN'E GİTTİ

Savcılık sorgusunun ardından serbest kalan baba Arif Güran'ın ilk iş olarak saat 04.00 sıralarında Narin'in mezarına gittiği; kızının kabri başında dua okuduğu öğrenildi.