Çinliler yatırım için sırada

BYD'nin 1 milyar dolarlık Manisa planının ardından Chery, MG, DFSK, Skywell ve SWM Motor da yatırım için yol haritasını açıklamaya başladı.

Ülkemiz ile Çin arasındaki dış ticaret açığını azaltmak ve Çinli üreticileri Türkiye'de yatırıma teşvik etmek için getirilen yüzde 40 ek Gümrük Vergisi etkilerini göstermeye başladı. Bugün imzalanması beklenen BYD'nin Manisa'ya yapacağı 1 milyar dolarlık yatırımın ardından diğer Çinli markalar da yol haritalarını açıklamaya başladı. Türkiye'de üretim sözü veren Çinli markaları ek vergiden muaf tutan karar sonrasında BYD'nin ardından Chery, MG, DFSK ve Skywell de yatırım için planlarını paylaştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, mayıs ayında yaptığı bir açıklamada, "Şu anda dört farklı Çin markasıyla Türkiye'de üretim için görüşmelerimizi sürdürüyoruz" demişti.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Son olarak ATMO Group CEO'su Anton Chernov, "SWM olarak yıllık 50 binden fazla kapasiteli bir üretim tesisi üzerinde çalışıyoruz. Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerimiz devam ediyor" açıklaması yaptı.