Cinderesi’ne 1.5 KM

Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 35 gündür sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda 1873 terörist etkisiz hale getirildi. TSK ve ÖSO, Cinderesi’ne 1.5 km uzaklıktaki Bafler Köyü’nü teröristlerden arındırdı.

Zeytin Dalı Harekatı’nda 35’inci güne girildi. Türk savaş uçaklarının, teröristlere ait belirlenen hedefleri havadan bombaladığı harekât, karadan da topçu bataryaları ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) desteğiyle sürdürülüyor. Genelkurmay Başkanlığı, 32 askerin şehit olduğu, 9 sivilin de hayatını kaybettiği harekâtın son durumuna ilişkin bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede 44’ü son 24 saatte olmak üzere harekâtın başından bu yana toplam 1873 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

2 BİN KİŞİLİK KÖY TEMİZLENDİ

Harekatın başlangıcından bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderesi’nde dün sabah önemli bir zafer kazanıldı, Bafler Köyü teröristlerden temizlendi. Cinderesi’ne 1.5 kilometre mesafedeki köyün alınmasıyla, Cinderesi önünde hiçbir köy kalmamış oldu. Yüzölçümü 10 kilometrekare olan Bafler Köyü’nde yaklaşık 2 bin kişi yaşıyor. Birkaç saat sonra ise kuzeydeki Raco bölgesinde yer alan Maskah Köyü ele geçirildi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 100 kritik nokta teröristlerden arındırıldı. 

Mehmetçik, dualarla taburlarından ayrıldı.

Komutanlar, askerlerin çocuklarını sevdi.

‘Timsahlar’ Taburu Afrin’e gitti

Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli “Timsahlar’’ olarak bilinen Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanlığı personeli, operasyon bölgesine gitmek üzere Afrin’e uğurlandı. İl Jandarma Komutanlığında, Bursa Valisi İzzetten Küçük, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve personelin ailelerinin de katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

2015’İN ÖRNEK KAHRAMANLARI

Küçük ve Hacıoğlu’nun konuşmaları, Kur’an-ı Kerim okunması ve kurban kesiminin ardından aileleriyle vedalaşan personel, otobüslerle Yenişehir Havaalanı’na götürüldü. 2015 yılında Şırnak-Cizre şehir operasyonlarında kahramanlık örneği gösteren ‘’Timsahlar’’, havaalanından uçakla operasyon bölgesine gitti.

Terör konvoyuna nokta operasyon

Afrin bölgesine çeşitli terör yuvalarından 30-40 araçlık mühimmat yüklü konvoyun önceki gece hareket ettiğini belirleyen yerli İHA’lar, istihbaratı harekat merkezine yolladı. TSK askeri literatüre girecek bir operasyonla, hareket halindeki konvoyu topçu atışlarıyla imha etti. TSK’nın Afrin’e giremeden imha ettiği terör konvoyunun gündüz fotoğrafları operasyonun ne denli başarılı olduğunu da gözler önüne serdi.

 TSK’dan yapılan açıklamada, “Harekatla ilgili gerçek olmayan fotoğraflar servis edilerek olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bunlar sabit delillerle kanıtlanıyor” ifadeleri kullanıldı.

YOUTUBE RAHATSIZ OLDU 

Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait konvoyun imha edilmesiyle ilgili görüntüleri resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından paylaştı. Ancak Youtube’un teröristlerin vurulduğu ana ilişkin görüntüleri sildiği görüldü. Video TSK’nın resmi Twitter hesabından direkt olarak paylaşıldı. Skandalın ardından Youtube açıklama yaparak videonun yanlışlıkla silindiğini belirtip özür diledi. Video Youtube’da yeniden yayınlandı.

TSK, iki şüpheli konvoyu takibe alarak yalnızca mühimmat taşıyan konvoyu vurdu.

Hainleri ‘Sakarya’ vuruyor!

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Mehmetçik ilerleyişini sürdürürken sınır hattına yerleştirilen roket bataryalarından YPG/PKK-DEAŞ’lı teröristlerin bulunduğu bölgeler milli roketlerle aralıksız vuruluyor. Fırat Kalkanı Harekatı’nda da görev alan roket bataryaları, İHA ve SİHA’lar yardımıyla belirlenen koordinatlara yaklaşık 40 kilometre menzilli milli Sakarya roketlerini ateşliyor.

3 KM’LİK ALANDA ETKİLİ

Zorlu hava şartlarında dahi atış kabiliyetine sahip roket bataryaları, 80 saniyede 40 roketi ateşleyebiliyor. Geceleri de kullanılabilme özelliğine sahip roket bataryaları, hedef aldıkları bölgelerde yaklaşık 3 kilometre çapındaki alanda etkili olurken teröristlerin savunma hatlarını yerle bir ediyor. Yetkililer, uzun menzilli atışların başarılı gerçekleştirildiğini vurguladı.

Gaziantep’in Suriye sınırında bulunan İslahiye’deki 2 No’lu Suriyeli Mülteci Kampı, polis ve askeri özel birlikler, komandoyla güvenlik korucularının müşterek olarak kullanabileceği askeri üsse dönüştürüldü. 500 dönümlük bir alanda İçişleri Bakanlığı’na bağlı “Müşterek Görev Merkezi” oluşturuldu.

İHTİYAÇ OLDUĞUNDA HAZIRLAR

Binlerce asker kapasiteli yeni üssün Türkiye’nin çeşitli illerindeki askeri birliklerin ihtiyaçları sağlanılacak. Burada her daim hazır bekletilecek birliklerin, ihtiyaç durumunda sınır hattında ve sınır ötesinde görev yapacağı öğrenildi.

SIFIR NOKTASINDA CUMA NAMAZI

Binlerce jandarma özel harekat askeri ve özel harekat polisi, harekat kapsamında gönüllü olarak gidecekleri Afrin için Gaziantep İslahiye’de yemin etti. Güvenlik güçleri ardından cuma namazı kıldı.

TERÖRİSTLER 3 KİLOMETRE TUNEL KAZMIŞ

Reyhanlı İlçesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Mersawa bölgesinde teröristlerin iş makineleriyle kazdıkları 3 kilometrelik hendek ortaya çıktı. ‘Zeytin Dalı Harekâtı’yla güvenli hale getirilen bölgedeki teröristlerin, iş makinelerini bırakıp kaçtıkları belirlendi. Malzemelere el konuldu.