Cinayeti bile politize ettiler

Türkiye, Pınar Gültekin'in vahşice katledilmesini lanetlerken, CHP ve İBB Başkanı cinayetten politik çıkar çabası içine girdi.

CHP, Twitter’dan “Pınar Gültekin’in cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Gencecik bir kadın daha canice katledildi. Kadının yaşam hakkını ve güvenliğini sağlaması gerekenler ise sosyal medya yasaklarıyla meşgul” paylaşımı yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “Ne kadar acı verici; hayata umutla, neşeyle bakan yüzlerin aramızdan alındığını öğrenmek. Ne kadar tutarsız; özgürlüğü, yaşamı güvence altına almak yerine yasakçılığın peşinden koşmak” diye yazdı. 

Mor Dayanışma adlı grup adına yapılan paylaşımda da, “İktidarın kadın düşmanı politikaları halklarımıza saldırılar, eril ziniyet kadın cinayetlerinin artış sebebidir ...” ifadelerine yer verildi. Vatandaşlarsa bu paylaşımlara “Böyle bir olayda bile siyaset yapmak ne kadar acı” diyerek tepki gösterdi.

BAKANLIK: DAVANIN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Pınar Gültekin’in katledilmesinin yürekleri yaktığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.”