Çin aslanından kıskançlık dehşeti

Adana'da Çin Aslanı cinsi köpek, başka köpeği seven sahibini kıskanarak ısırdı. Bacağı parçalanan Ş.Ö. adlı kadın, 10 gün sonra hastaneden çıktı; korkudan eve giremedi.

AKŞAM

SONER KAN

Adana Seyhan'da Ş.Ö. (42) adlı kadın, 4 yıl önce Çin Aslanı (Chow Chow) cinsi köpeği sahiplendi; 'Tina' adını verdi. Ş.Ö., 2 yıl önce de Pomeranian cinsi 'Linda' isimli köpeği aynı evde beslemeye başladı. Ancak farklı ırklara ait köpekler, bir türlü anlaşamadı. 25 Mart'ta Ş.Ö., Linda'yı sevdi; bunu gören Tina kıskançlık krizine girerek sahibine saldırdı; kadını sol bacağından ısırdı. Bacağından derili doku kopan kadının çığlıklarını duyan oğlu A.T. (18) olaya müdahale edip annesini kurtardı.

DOKU NAKLİ YAPILACAK

Ambulansla hastaneye kaldırılan Ş.Ö., 10 günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Sol bacağında doku kaybı olduğu için alçıya alınan Ş.Ö.'ye bir ay sonra da doku nakli yapılacağı öğrenildi. Tina'nın olduğu eve dahi girmeye korkan Ş.Ö., Mersin'deki yazlığına yerleşti.

BİR AY ÖNCE DİŞ GÖSTERDİ

Chow Chow türü köpeklerin kıskanç olduğuna dikkat çeken Ş.Ö. şöyle konuştu: "4 yıldır beslediğim köpeğimden hiç böylesi bir tepki beklemezdim. 'Linda'yı kıskandığını belli ediyordu. Bu olaydan birkaç ay önce de bana diş göstermişti ama böyle olacağını hiç düşünmedim."

ÇİFTLİĞE SÜRGÜN

Tina'yı barınağa vermek isteme- yen Ş.Ö., özel bir hayvan çiftliğiyle anlaştı. Tina çiftliğe gidince sahi- binin de evine döneceği öğrenildi.

SAHİBİNİ KİMSEYLE PAYLAŞMAZ

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, asosyal olarak tarif ettiği Çin Aslanı cinsi köpeklerin özelliklerini şöyle anlattı: "Fazla oyunu sevmezler. Ailede bir kişiyi sahiplenir, onu kıskanır. Evde başka hayvan istemez. Eğitimi zordur. Çin ve Moğolistan'- da bekçi köpeği olarak kullanılan güçlü hayvanlardır. Çok tüylü olduğu için Akdeniz iklimi gibi sıcak bölgelere uygun değil."