Cihatçılara silahlı ABD eğitimi 

Suriye’de yeni Amerikan oyunu! YPG’yi bölgeden çekmeye başlayan ABD, Deyrezzor’da DEAŞ, El Kaide ve diğer cihatçı gruplardan kaçan teröristlere silahlı eğitim veriyor!

1

ŞAKİR AYDIN – HABER MERKEZİ 

DEAŞ’ı bahane ederek binlerce TIR silah yardımı yaptığı YPG’yle Suriye’nin petrol zengini Deyrezzor bölgesini ele geçiren ABD, yeni planını devreye soktu.

ADI ‘DEYREZZOR ASKERİ KONSEYİ’ 

Bölgeyi karıştırmaya devam eden Amerika, Suriye’de yeni bir oyun peşinde. YPG’yi bölgeden çekmeye başlayan ABD, Deyrezzor’da DEAŞ, El Kaide ve diğer cihatçı gruplardan kaçan teröristleri Deyrezzor Askeri Konseyi (DMC) adı altında örgütleyip silahlı eğitim vermeye başladı. DMC’ye bağlı olacak bu silahlı birlikler için de el altında çok sayıda silah ve mühimmat bölgeye aktarıldı. Özellikle Deyrezzor’un kurtarılmasının ardından şehirde DEAŞ’tan ele geçirilen silahların bir kısmı oluşturulan bu yapıya aktırıldı.

TEPKİDEN KORKTU, KILIF UYDURDU 

Pentagon’un silahlı eğitimi de tepki çekmemek amacıyla doğrudan kendi askerleri üzerinden değil, bölgedeki ABD’li paralı askerler üzerinden yaptığı öne sürüldü. ABD petrol zengini bölgeleri bu gruba vermeyi planlıyor.