Çığlıklara aldırmadan ölüme ittiler! Biri hamile 2 göçmen boğuldu

Yunanistan'ın göçmenlere zulmü bitmek bilmiyor. Yunan ekipler tarafından geri itilen lastik botta 43 göçmen kurtarıldı, 1'i hamile 2 kadının ise cansız bedenine ulaşıldı.

Yunan güvenlik güçlerinin kadın, çocuk ayrımı yapmadan düzensiz göçmenlere zulmü devam ediyor. Aydın'ın Kuşadası İlçesi açıklarında bir grup düzensiz göçmen olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye 1 sahil güvenlik botu sevk edildi. Görevlendirilen sahil güvenlik botu tarafından tespit edilen lastik bot içerisindeki 43 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan göçmenlerden alınan ilk ifadeler doğrultusunda Yunan Sahil Güvenliği tarafından Sisam Adası önlerinde durduruldukları, motorlarının alındığı, botlarının halatla çekilerek sürüklendikleri ve botlarının su almaya başladığı öğrenildi.

Bu sırada yaşanan panik ve dalgalı denizin etkisiyle 2 kadın göçmenin denize düştüğü ifade edildi. Kaybolan 2 kadın için arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmada düzensiz göçmenlerden birinin cesedi deniz yüzeyinde, diğerininki ise kıyıya vurmuş halde bulundu.

CESETLERİ KIYIYA VURDU

Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde boğularak öldükleri değerlendirilen kadın göçmenlerden kimliği belirlenen Liberya uyruklu 23 yaşındaki Açeng Maryam'ın 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Kurtarılan göçmenler, "Yunan Sahil Güvenlik teknesi sürekli dalga yaratarak bizi batırmaya çalıştı. Çığlıklarımıza aldırış etmeden dakikalarca bizi denize dökmeye çalıştılar" dedi.