Çiftlik Bank vurgununu bu villadan yapmış!

Polis on binlerce kişiyi Çiftlik Bank kanalıyla milyonlarca lira dolandıran ve Uruguay’a kaçan Mehmet Aydın’ın lüks villasına operasyon düzenledi. 

DEVRİM TOSUNOĞLU

Çiftlik Bank aracılığıyla binlerce kişiyi dolandıran şirketin CEO’su Mehmet Aydın’ın Beykoz’daki 3 katlı lüks villadaki merkezine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir operasyon düzenlendi. Tüm mağdurların kayıtlarının tutulduğu ana server ile 9 adet bilgisayara el koyan polis, villadaki para kasasının ise tamamen boşaltıldığını tespit etti. Server kayıtlarında yapılan ilk incelemelere göre, yaklaşık 511 milyon liralık vurgunun yapıldığı Çiftlik Bank soruşturmasında, sisteme girerek para yatıran kişi sayısının ise 100 binin üzerinde olduğu öğrenildi. 

İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI  

Operasyonun ardından, alacaklı olan Seda Rabiya Arslaner Silahtar’ın avukatı Figen Coşkun da önceki gün lüks villaya Beykoz İcra Müdürlüğü icra işlemi başlattı. Villanın girişine bırakılan tutanakta, “20 Mart 2018 günü kapının kapalı olduğu görüldü. Çilingir ve güvenlik görevlisi eliğinde meskene girildiği” belirtilerek villa içerisinde, masa, sandaye, projektör, buzdolabı, fırın, çay ocağı ve kağıt öğütme makinesi bulunduğu belirtildi.  

URUGUAY’DAN DA KAÇMIŞ

Yürütülen soruşturmada 511 milyon liralık vurgunun ardından Aydın’ın 2018 Ocak ayının başlarında Türkiye’den Uruguay’a kaçtığı tespit edildi. Bu arada Çiftlik Bank ile ilgili haberleri Uruguay’da yakından takip eden ülkenin etkili yayın organlarından El Observador, İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak Mehmet Aydın’ın ülkeyi terk ettiğini ne zaman ayrıldığı ve nereye gittiğinin biinmediğini yazdı. 

Uruguay’da malikane, yat ve Ferrari aldı

Türkiye’de yaklaşık 77 bin kişiyi dolandırdıktan sonra Uruguay’a kaçan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın lüks hayatı Uruguay medyasında geniş yer buldu. Mehmet Aydın Uruguay Malvin Norte’de satın aldığı okyanus kenarındaki lüks villası, yatı ve 2,5 milyon liralık Ferrari aracıyla yine sosyal medyanın gündemine oturdu. Aydın’ın Uruguay’daki işlerine yardımcı olduğunu beirten, Osman K., “Mehmet Aydın ilk kez geçen yıl 17 Mayıs’ta  Uruguay’a yanında eşi Sıla Aydın’la birlikte geldi. Bir süre sonra eşi Türkiye’ye dönmek için Memet Aydına’a baskı yapıyordu. Sıla Aydın uçakta sigara içmek istediği için tarifeli uçakla gitmek istemedi. Bunun yerine özel jet kiraladılar”dedi.