CHP’nin meclis adayı elebaşı Öcalan'a özgürlük istemiş

CHP’nin Antalya Kepez Belediye Meclis Üyesi adayı Karaağaç’ın, PKK elebaşı Öcalan’a özgürlük talep ettiği ortaya çıktı. Karaağaç’ın, dağ kadrosunda yer alan kardeşi ise gri listede.

Antalya’da geçen ay CHP ile HDP il yöneticileri bir pastanede gizlice buluştu. Bu görüşme sonrasında CHP’nin Antalya’daki belediye meclisi üyesi adayları açıklandığında, HDP ile iltisaklı isimlere yer verildiği ortaya çıktı. Bu isimler arasında, 2012'de BDP’nin Antalya İl Başkanı olan Abdülbaki Karaağaç dikkat çekti. CHP’den Kepez Belediye Meclisi üyesi adayı olan Karaağaç’ın 15 Şubat 2014’te Öcalan’ın yakalanışının 15’inci yılı nedeniyle Antalya’da düzenlenen eylemde, “Kürt halkının lideri, uluslararası bir komplo sonucu tutsak edildi. Bizler, Öcalan’ın özgür bırakılmasını istiyoruz. Kürt sorununun çözümü de buradan geçmektedir” diye konuşma yaptığı ortaya çıktı.

KARDEŞİ, GRİ LİSTEDE 

Karaağaç’ın PKK’nın dağ kadrosunda yer alan kardeşi Abdülhadi Karaağaç ise gri listede aranan teröristler arasında yer alıyor. PKK/KCK terör örgütünün sözde komutanlarından biri olarak bilinen Karaağaç’ın 1960 Kurtalan doğumlu olduğu belirtiliyor.

Aydın’da deterjanlı suiistimal 

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, deterjanla oy avcılığına çıktı. Çerçioğlu, 3 kiloluk deterjan paketlerinin üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin logosuyla birlikte kendi adını yazdırdı. Deterjanlı seçim kampanyası vatandaşlardan tepki topladı. 

CHP’nin Pendik adayı Mehmet Salih Usta da kadın seçmenlere başörtüsü dağıttı.

İmamoğlu ve Yavaş bizim oylarla seçilecek

CHP, İP ve Saadet Partisi gelecek tepkilerden çekindiği için meydanlarda HDP ile işbirliğini açıkça söylemekten kaçınırken, bu durum Kandil’in siyasi kanadı HDP’de büyük rahatsızlığa sebep oldu. İstanbul ve Ankara’da aday çıkarmayarak CHP adaylarına destek veren HDP’nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ankara adayı Mansur Yavaş ve İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na uyarılarda bulundu. Sezai Temelli, “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oyları ile seçilecektir. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o şehirde yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilecektir” ifadesini kullandı.

'Adayımız yok' diye üzülmeyin

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Antalya’da mitinginde kirli ittifakı bir kez daha deşifre etti: “Bazı yerlerde ‘adayımız yok’ diye kimse kaygılanmasın. Bütün ilçe ve büyükşehirde üyelerimiz temsil edecek."