CHP'nin İstanbul ve Ankara'yı kaybetmesini göze aldım

Akşener, yerel seçimlere kendi adayları ile gireceklerini, CHP'nin Ankara ve İstanbul'u kaybetmesini göze aldıklarını söyledi. Akşener'in sözleri “6'lı masada el yükseltmeye çalışıyor” diye yorumlandı.

Akşam- HABER MERKEZİ

İyi Parti (İP) Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 6'lı masada yaşananları anlattı, Mart 2024'teki yerel seçimle ilgili 6'lı masadaki ortaklarını kızdıracak açıklamalar yaptı.

AYRI ADAY ÇIKARACAĞIZ: Arkadaşlarımız diyor ki; 'milletin sesini değerlendirmedi. Sen onları (Ekrem İmamoğlu-Mansur Yavaş) kötülemek zorunda değilsin övebilirsin de ama biz her yerde ayrı gireceğiz.' Şimdi ben bunu GİK'e getireceğim. (Ankara ve İstanbul da dahil mi?) Ankara dahil.

ANKARA VE İSTANBUL: (Bu durumda İstanbul ve Ankara'nın büyük ihtimalle 6'lı masanın eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?) Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilir. Öyle adaylar çıkaracağız ki. 81 ilde aday çıkaracağız.

İZMİR ADAYIMIZ ÖZLALE: Mesela İzmir'de CHP ceketini atsa seçilir diye bir kanaat var, Ümit Özlale şu an için çalışıyor. 'Ben adayım' dedi, bugün ben buradan ilan ediyorum. Mesela Bursa'da bir ilçe başkanımız dedi, senelerdir belediyeye çalışıyor. Onu da ilan ettik.

ARKADAŞLARIMIZ ÖFKELİ: (Ankara Milletvekili Adnan Beker'in bir cümlesi var 'Biz 6 parti kazanmış olsaydık daha bakanlar kurulunu oluşturmamıştık' diye.) Son dönemde ortaya çıkanlarla ilgili arkadaşlarımızda büyük bir hayal kırıklığı ve öfke var.

AKŞENER FARKLI SÖZCÜSÜ FARKLI ANLATTI

İP Genel Başkanı Akşener, seçim sürecinde CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı için önerilmesinde İYİ Parti'nin dahli olmadığını söyledi. Oysa parti sözcüsü Kürşat Zorlu, önerinin sahibinin Akşener olduğunu söylemişti. Mansur Yavaş da Zorlu'yu teyit etmişti.

AKŞENER: "2 belediye başkanı bana geldi. Bu seçenekler de onlardan geldi. Yani bu iki belediye başkanının yardımcı olmalarını öneren ben değilim. Sonra gittik otele Kemal Bey, ben ve 2 belediye başkanı. Bu iki arkadaşın başkan yardımcılığını teyit ettik. Bundan sonrası çok vahim. Öğrendim ki masadakilerin haberi yok... Önce Temel Bey 'ne oluyor' dedi. Şaşırdım. Ali Bey 'böyle bir şey olamaz' dedi. Sonra ben teklifin CHP'den geldiğini söyledim. Ortayolu Davutoğlu buldu.

KÜRŞAT ZORLU: (6 Mart) İki belediye başkanımıza, cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bunu Kılıçdaroğlu'na da sayın genel başkanımız aktaracaktır.

MANSUR YAVAŞ: (18 Mart 2023) Bizi Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Akşener önerdi!