CHP'nin FETÖ dosyası Güler'in ihracında gizli!

Meclis Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu “Seçimde FETÖ ile ortaklık yaptık” dediği için partisinden ihraç edilen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Disiplin Kurulu raporunu isteyecek.

1

Hakkı Kurban

Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu terletecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Komisyon, “Seçimde FETÖ ile ortaklık yapıldığı”nı söyledikten sonra ihraç edilen 24’üncü Dönem CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’le ilgili kararı isteme kararı aldı. CHP Disiplin Kurulu’nun aldığı kararın kapsamlı raporu, partiden veya Güler’den yazılı olarak talep edilecek.

MEKTUP GÖNDERDİ

Güler, davete karşın Komisyona gelemeyeceğini bildirmiş ancak bir mektup göndermişti. Türkiye’de geçmişten itibaren bu yapının siyasi iktidarlarla işbirliği çabasına mektubunda dikkat çeken Güler, 30 Mart 2014 yerel seçimlerindeki tabloyu şöyle özetledi:

Kim güçlüyse ona!

Örgütün resmen tescillenmiş olmadığı o tarihte, ‘Cemaat oyunu güçlü olana verecek; MHP güçlüyse ona, CHP güçlüyse ona, bağımsız güçlüyse bağımsıza’ şeklinde dile getirilen bir harekat yaşadık. Cemaat, siyasi yapılara ‘oyları’nı ve TV’leriyle gazetelerinde propaganda olanaklarını sundu. Karşılığında ise Amerikancı suratını, her şeyini görmezden gelen siyasi oportünizm adeta şaha kalktı. Seçim işbirlikleri olmasa, bu ortam nasıl mümkün olurdu?...”

Kardeşimi de kandırdılar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, "Aydın'ın, FETÖ/PDY’den temizlenmesi ve Gülen ile yandaşlarının hesap vermesi" amacıyla Söke'den Didim'e yürüyüş başlattı. Ağabeyinin yürüyüşe olumlu baktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, yürüyüşün başladığı noktaya, "FETÖ'cüler ağabeyimi de kandırmışlar" pankartı ile geldi. Yürüyüş 4 gün sürecek.

İnkar ettiler ama ittifak yaptılar

Birgül Ayman Güler, Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimine ilişkin eleştirilerini dile getirirken, “Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de, 30 Mart seçimlerinde cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının CHP’yle yürüdüğünü hepimiz gördük” demişti.

Alakası yok!

Parti yönetimine getirilen Mehmet Bekaroğlu için de Güler, “CHP’yle hiçbir ilişkisi olmamış bir kişi, bir anda, partinin genel başkanı tarafından davet edilmiş, parti meclisi üyesi yapılmak istenmiş. Partililer buna tepki gösterecek, o kadar iyi bilinmiş ki, katın kotasından seçimi gerçekleştirilmiş bir kişi” değerlendirmesini yapmıştı.