CHP’nin bildirgesi AK Parti'den taklit

CHP’nin 12 maddelik seçim bildirgesinde yer alan ''akıllı şehirler'', şeffaflık'' gibi pek çok düzenleme, AK Parti’nin geçen hafta açıkladığı manifestoyla büyük benzerlikler taşıyor.  

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında seçim bildirgesini açıkladı. 12 maddeden oluşan bildirgenin AK Parti’nin geçen hafta açıkladığı seçim manifestosuyla benzerlikleri dikkat çekti. 

Bildirgede yer alan “Hesap veren ve şeffaf yönetilen kentler” maddesi, AK Parti manifestosunda, “Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız” ifadeleriyle yer almıştı. 

AKILLI KENTLER TANIDIK 

CHP’nin “Yenilikçi ve akıllı kentler. Yani yaşanabilir kentler. Teknolojinin insana hizmet ettiği kentler. Bizim sözümüz söz bütün İstanbul’u yaşanabilir bir kent haline getireceğiz” şeklindeki vaadi de, AK Parti manifestosunda “İnsanlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz” maddesiyle kamuoyuna açıklanmıştı. 

RANTA KARŞI DÜZENLEME 

CHP’nin bildirgesinde yer alan ve “Hakça paylaşan kentler. Rant her kentte vardır. Rant hakça bölüşüldüğünde sorun yoktur. Rantı yandaşa aktarırsanız orada sorun vardır” diye ifade ettiği madde ise AK Parti'nin seçim manifestosunda “Şehirlerimizin gayrimenkul rantıyla değil, geleceğe medeniyet mirasımız olarak bırakabileceğimiz iyilik, merhamet, kültür, sanat ürünü eserlerle değerlenmesini sağlayacağız” şeklinde yer almıştı. 

Maltepe’de tepkiler dinmedi 

Adı yolsuzlukla anılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın tekrar CHP’nin Maltepe Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından istifa kararı alan CHP Maltepe İlçe Teşkilatı Ankara’ya yürüyüşüne devam etti. Pendik İDO İskelesi’nin önünde bir araya gelen grup, “Hak, hukuk, adalet” şeklinde sloganlar atarak Tuzla istikametine doğru yürüyüşe geçti

Partide şimdi de Bucak çatlağı  

CHP, aday tanıtım toplantısının yapıldığı  Ankara Spor Salonu’nda ‘Mehmet Fatih Bucak’ krizi yaşandı. Bucak aday tanıtım toplantısına katılmadı, aday olarak ismi de okunmadı. Bucak, MHP’den aday adayıyken “Bir daha bucağın içinde bir tane başka levhalı araba görürsem, kendileri bilir, şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar” sözleri nedeniyle tepki çekmişti. Mehmet Fatih Bucak’ın durumu bugün Merkez Yürütme Kurulu toplantısında netlik kazanacak. 

Vatansever başkana ihraç

Eski CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder hakkında partisinin İl Disiplin Kurulu’nun verdiği ihraç kararı Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderildi. Tunceli’de 2017'de 15 Temmuz anmasında konuşan Güder'in, öğretmen Necmettin Yılmaz’ı şehit eden terör örgütü PKK’ya tepkisi Türkiye gündemine oturmuştu. Güder, "Hayatının baharında annesiyle babasıyla yaşayacak ömrü olan 23 yaşındaki öğretmenden ne istediniz” ifadelerini kullanmıştı.