CHP'li vekil sinirlendi, gazeteciye saldırdı

Türkiye bir yandan yangınlarla bir yandan da dezenformasyona karşı savaş veriyor.

'Basın özgürlüğü'nü ağzından düşürmeyen Antalya'nın CHP'li vekili Rafet Zeybek bölgedeki yangına hava müdahalesinin olmadığı yönünde bir algı operasyonuna imza atarken yalanını ortaya çıkaran Ülke TV'nin muhabiri Sevgi Deniz ve kameramanı Fatih Durmuş'a saldırı girişiminde bulundu. Zeybek, gazetecileri önce sosyal medyadan hedef gösterdi, ardından da makam şoförüyle birlikte hakaretler ederek üzerlerine yürüdü. Olay yerinde bulunanlar araya girerek saldırının fiziki boyuta ulaşmasını önlerken, Zeybek ve şoförü aracıyla bölgeden uzaklaştı. Ancak saldırı büyük tepki çekti.

ALTUN: 'AKLIM ALMIYOR'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Zeybek'e sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Altun açıklamasında, '"Milletin vekilliğini yapması gereken bir kişi nasıl olur da bu zor günlerde kamuoyunu bilgilendirmek ve dezenformasyonla mücadele etmek için sahada çalışan basın mensuplarına böyle davranır? Hem de bir kadına; aklım almıyor! Haklı mücadelenizde yanınızdayız'' ifadelerine yer verdi.

DAĞ: 'KINIYORUM'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da "CHP milletvekili günlük provokasyon görevini yaparken suç üstü yakalanmış ve faşizan ruhu ortaya çıkmıştır. Yapılan bu saldırıyı kınıyorum" dedi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Kanal 7 Yayın Yönetmeni Zahid Akman'ı arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Saldırıyı kınayanlar arasında Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ile Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan da yer aldı.

HALK TV'YE SALDIRIYA RTÜK'TEN KINAMA

Marmaris'te de Halk TV ekibine, yayın esnasında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Ülke TV muhabirine hem de kadın bir gazeteciye yapılan, belli zihniyetin acı bir şekilde görmezden gelebildiği şiddeti kınadığımız gibi. Halk TV'ye yapılan saldırıyı da kabul etmiyoruz. Bazılarının yaptığı gibi bizim için medyanın ötekileştirilmesi asla söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.