CHP'li üyeden 3 partiye ‘dolandırıcılık' davası

CHP üyesi Cüneyt Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi hakkında “dolandırıcılık” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Akşam

CHP üyesi Cüneyt Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi hakkında "dolandırıcılık" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. CHP üyesi Cüneyt Kaya, mağdurların tüm CHP üyeleri, tüm CHP müşahitleri, tüm CHP gönüllüleri ve tüm CHP seçmeni olduğunu belirtirken, suç duyurusunun konusu "Siyasi çıkar amacıyla nitelikli davranışlarla dolandırıcılık suçu" olarak geçti.

PARTİ ADLARI YER ALDI

Suç duyurusundaki şüpheliler ise "(1) GELECEK PARTİSİ, (2) DEVA PARTİSİ, (3) SAADET PARTİSİ genel başkanları, parti yetkilileri ve bunlarla iştirak iradesi olan gazeteciler, görevliler ve yetkililer" olarak yer aldı. Milletvekili seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy katkısı olmayan Gelecek, Saadet, DEVA ve Demokrat Parti, altılı ittifakın kazananları olmuştu. Bu partiler oy katkısı olmadan CHP'den 38 vekillik kazanmıştı.

SUÇLAMALARI ÜÇ BAŞLIKTA TOPLADI

Kaya şikayetlerini üç başlık altında topladı:

Dindar ve muhafazakarlar bizim için oy verecekler diye ikna ederken "Dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle."

Kılıçdaroğlu'na korku vererek biz olmazsak kazanamazsın diyerek "Kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle.

Benzeri haberleri kendi basın organlarında sürekli vererek "Basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle."

KILIÇDAROĞLU'NUN 18 SUÇ DOSYASI İŞLEME KONULDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu milletvekili seçilemeyenlere ait 350 suç dosyası işleme konuldu. Genel, terör ve memur suçlarını soruşturma bürolarına gönderilen dosyalar için savcılar tayin edilecek ardından şüpheliler ifadeye çağrılacak. Bunlar arasında Kılıçdaroğlu'nun 'terör örgütü propagandası yapmak', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'kamu görevlisine hakaret' ve 'iftira' suçlarından 18 dosyası bulunuyor. Adliyeye davet edilmesi beklenen Kılıçdaroğlu'nun ifadesi, dosyasının bulunduğu soruşturma bürosunun başsavcıvekili tarafından alınacak.