CHP'li Tanrıkulu'nun 'SİHA' rahatsızlığı

PKK'nın yasçısı CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan yeni rezalet! Teröristlere sahip çıktı, SİHA'ları şikayet etti...

1

Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, SİHA'ları (silahlı insansız hava aracı) eleştirerek, terörle mücadele edileceğini ancak bunun insanların yaşam hakkını gözetecek şekilde olması gerektiğini belirtti.

Gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Irak'ın kuzeyinde yapılacağı açıklanan referandumla ilgili 'Referandum haktır' dediği iddialarının sorulması üzerine Tanrıkulu, bu konuda bilgisi bulunmadığını belirtti.

Bunun, Irak Anayasası'na göre Erbil ile Bağdat arasındaki bir sorun olduğunu anlatan Tanrıkulu, 'Benim de bir yurttaş olarak isteğim, referandumun, hem Bağdat hem de bölge ülkeleriyle azami mutabakatla yapılmasıdır. Ancak Kürdistan bölgesel yönetiminin içinde bulunduğu koşulları da gözardı edemeyiz. Oradaki koşulları bilerek tutum almak gerekir." değerlendirmesini yaptı. 

PKK'LININ CENAZESİNE KATILMIŞTI

Sezgin Tanrıkulu geçen sene PYD'ye katılıp Kobani'de öldürülen teröristin cenazesinde boy göstermişti.

SİHA'NIN ÖNEMİ

Silahlı insansız hava araçları anlık hedef tespit, takip ve imhası yapabiliyor. Bu faaliyetleri icra eden SİHA sisteminin kullanılan mühimmata kadar yerli ve milli olması Türk ordusunu dış kaynaklı kısıtlamalardan kurtarıyor..