CHP'li Özkoç'un ikiyüzlülüğüne Özlem Zengin'den isyan: Yüzündeki hazzı gördüm!

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin hakkında ''O kadına haddini bildirin.... Ulan, böyle bir grup başkan vekilliği olmaz'' sözleri büyük tepki toplamıştı. Zengin, Özkoç'un kendisine hakaret ettiğini belirterek, ''Bu sözleri kullanırken yüzündeki hazzı gördüm'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e "Ulan... Bu kadına haddini bildirin" ifadesiyle hakaret eden CHP'li Özkoç, büyük tepkiye neden oldu.

"YÜZÜNDEKİ HAZZI GÖRDÜM"

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, önceki akşam TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, "O kadına haddini bildirin.... Ulan, böyle bir grup başkan vekilliği olmaz" sözleriyle kendisine hakaret ettiğini belirterek, "Bu sözleri kullanırken yüzündeki hazzı gördüm" dedi.

"ECEVİT" DEYİNCE...

TBMM'de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın iktidara yönelik eleştirilerine yanıt veren Zengin, "AK Parti iktidarının 2002'de gelişini hatırlıyorum: Atılan yazar kasalar, susuzluklar, yokluklar... Dış politika diyorsunuz... Ya, sizin Bülent Ecevit değil miydi Clinton'un karşısında el pençe duran, o değil miydi?" diye cevap verdi. Zengin'in sözlerine CHP'li Özkoç "Bülent Ecevit'le ilgili konuşmak sizin haddiniz değildir" diye Zengin'e sataştı.

ZENGİN "HADDİN NE DEMEK?" DİYE SORUNCA "ULAN" DİYE BAŞLADI VE...

Zengin de, "Haddin ne demek, bunu reddediyorum" karşılığını verdi. CHP'li Özkoç, "Ulan, böyle bir grup başkanvekilliği olmaz. Bu kadına haddini bildirin Sayın Başkan" şeklindeki ifadeleri Meclis'te gerginliği iyice tırmandırdı. Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın oturuma verdiği ara sonrası CHP'li Özkoç, yaşanan tartışma nedeniyle "Onu üzecek bir şey söylediysem özür dilerim" dedi.

Zengin, Özkoç'un özrünü kabul ediyorum. 'Bu kadına haddini bildirin' ifadesi siyaset tarihine Ecevit'in eski milletvekili Merve Kavakçı'ya başörtüsü için söylediği bir sözdür. Başörtülü kadınlar olarak yaralarımız hala var. Bu ifadeler geriye dönük yaraları kanatıyor. Başörtüsü hayat mücadelemiz olmuştur" diye konuştu.

BİLİNÇ ALTININ DIŞAVURUMU

SABAH'a konuşan Özlem Zengin "Tartışma sonrasında Meclis'teki genel hava 'gerginlik olmasın, aman taşkınlık yaşanmasın' şeklindeydi. Ben itiraz ettim. Bizim için hayati bir konu. Kılıçdaroğlu bir yandan başörtülü kızları arayacak, Meclis Genel Kurulu'nda da grup başkanvekili hakaret edecek. Başörtüsüne yönelik ikiyüzlülüğü, gerçek niyetlerini açıkça gördük. Bu sözleri kullanırken yüzündeki hazzı gördüm" diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal " Bu sözler bilinç altının dışa vurumu",

DARBE DESTEKÇİLİĞİNE KADAR VARDIRIRLAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Bunlar 'Susturun' diye başlarlar, 'Haddini bildirin' diye devam ederler, daha sonra da işi darbe destekçiliğine vardırırlar" sözleriyle Özkoç'a tepki gösterdi.

KENDİLERİNİ BIRAKTIKLARINDA ESKİ KODLARINA DÖNÜYORLAR

O kadar iştahlı söyledi ki üç defa ifade etti. CHP açısından başörtü meselesinin hazmedilemediğini düşünüyorum. Kendilerini bıraktıklarında eski kodlarına dönüyorlar.