CHP'li Murat Hazinedar'a haksız mal varlığı edindiği iddiasıyla dava açıldı

Beşiktaş'ın eski Belediye Başkanı CHP'li Murat Hazinedar ve Meclis Üyesi Çetin Kırışgil hakkında dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan davada, Hazinedar ve Kırışgil'in 8 yıla kadar hapsi ve 10 milyon liraya kadar para cezasına çarptırılması istendi.

Beşiktaş Belediyesi’nin eski başkanı CHP’li Murat Hazinedar ve Meclis Üyesi Çetin Kırışgil hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açıldı. Hazinedar ve Kırışgil’in görevleri sırasında haksız mal edindikleri iddiasıyla açılan davada, söz konusu isimlerin mal varlıklarını gizledikleri belirlendi.

Sabah’ta yer alan habere göre, Beşiktaş Belediyesi’nde büyük bir vurgun çarkı kurulduğuna ilişkin bulgular, mülkiye müfettişlerinin raporlarına yansıdı. Öte yandan, imar ve iş yeri açmak için başvuran çok sayıda esnaf ve iş insanından yüklü miktarlarda “bağış” istendiği belirtildi.

CHP’li Hazinedar ve Çetin Kırışgil’in 8 yıla kadar hapsi ve 10 milyon liraya kadar ağır bir para cezasına çarptırılması istendi. Savcılık, Hazinedar ve Kırışgil’in cezalandırılmaları halinde ceza süresi kadar kamu hizmetlerinden yasaklanmasını talep etti.

PARAVAN ŞİRKET ÜSTÜNDEN BÜYÜK VURGUN

Sosyetik aile Gülmanlar’ın sahibi olduğu Ortaköy’deki Nest Konakları sitesinde imar planında park alanı olarak görülen 3 dönümlük kamu arazisine yüzme havuzu, tenis kortu ve basketbol sahası inşa edilmesine göz yuman Hazinedar’ın, bu kıyak karşılığında Gülmanlar’ın Bodrum’da inşa ettiği lüks Doğalkaya evlerinden 2,5 milyon avroluk villa aldığı ileri sürülmüştü.

Villanın tapusunu üzerine almadığı belirtilen Hazinedar’ın, çocukluk arkadaşı olan tekstil işçisi Engin Denizli adına 2015’te bir paravan şirket kurdurduğu belirlendi. Hazinedar’ın bu şirket adına Ortaköy ve Arnavutköy’de 2 adet altı dükkanlı villa ve 2 katlı apartman satın aldırdığı tespit edilmişti.

Raporlarda; Beşiktaş Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Çetin Kırışgil’in de bir medya şirketine ortak olduğu halde ortaklığını belirtmediği, bazı şirketlerde gizli şekilde ortaklıklarının bulunduğu, kayıt dışı paraların Hazinedar’a iletilmesine aracılık ettiği anlatıldı.

HAZİRAN 2018’DE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞLARDI

İçişleri Bakanlığı, Haziran 2018’de Murat Hazinedar ile meclis üyeleri Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’i görevden uzaklaştırmıştı. Hazinedar'ın, FETÖ ve yolsuzluk soruşturmaları kapsamında, mal varlığına yönelik yapılan incelemede kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilerek görevi kötüye kullandığı ileri sürülmüştü.