CHP'li Mehmet Sevigen'den Enis Berberoğlu iddiası! ''MİT TIR'ları belgesini Kılıçdaroğlu verdi''

CHP eski Genel Sekreteri Sevigen, çarpıcı bir iddiada bulundu. Esra Elönü ile Arafta Sorular programına katılan CHP eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, “MİT TIR'ları belgesini Enis Berberoğlu'na Kılaçdaroğlu verdi. Kemal Bey, adalet yürüyüşünü Berberoğlu hapishanede konuşmasın diye yaptı” ifadelerini kullandı.

CHP eski Genel Sekreteri ve eski Mehmet Sevigen, 24 TV'de "Esra Elönü ile Arafta Sorular" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BÜLENT TEZCAN'A VERMİŞ

2017 yılında Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adelet yürüyüşü' için, "Enis Berberoğlu için yapılmadı" diyen Sevigen, MİT TIR'ları davasına değindi.

Sevigen, "MİT TIR'ları belgelerini Enis Berberoğlu'na kim verdi? Kemal Bey götürdü o belgeyi verdi. Kemal Bey, o yürüyüşü Berberoğlu hapishanede konuşmasın diye yaptı. Tezcan'a vermişti. Tezcan da götürmüş Berberoğlu'na. Bunu bilmeyen yok ama nereden, nasıl aldınız... Bir insan kendi ülkesini şikayet eder mi?" dedi.

"ASIL TEK ADAM BİZDE VAR"

Sevigen şunlar söyledi: "Asıl tek adam bizde var. 'Korku İmparatorluğunu yıkacağım' diye geldi şimdi en büyük korku imparatorluğunu kurdu. Bakın biz pandemi döneminde kurultay yaptık. Hastalığın en yoğun döneminde maskelerle gittik. Bizim üçüncü yılımız geçiyor Kurultay yapmadık, Kemal Bey Kurultay'dan kaçıyor. Hastalık kalmadı, seçime de daha 1 yıl var. Neden kongre yapmıyor? Cumhuriyet tarihinde ilk defa CHP'de Grup Başkan Vekilleri atama ile göreve geldi.

"HDP'SİZ KAZANAMAZDIK"

Yıllardır mücadele veren arkadaşlarımız dışarıda kaldı. İçeriye, İYİ Parti'den insan alıyorlar, belediye başkanının yakınlarını alıyorlar, HDP'den alıyorlar. HDP olmadan kazanmazdık. diye açık açık söylüyorlar. Atatürk'e 'kefere' diyenler partinin sözcüsü. PKK/PYD terör örgütü demeyen Sezgin Bey bu partinin sözcüsü."

BERBEROĞLU: HUKUK ÖNÜNDE HESAP SORACAĞIM

Sevigen'in iddialarına cevap veren Enis Berberoğlu ise, "Partimi karalamak, beni yargısız infazla mahkûm etmek isteyenlerden hukuk önünde hesap soracağım" dedi.