CHP'li İmamoğlu şaşırtmadı! ''Böyle sanat olmaz''

CHP'li İBB'nin Artİstanbul Feshane'de açtığı, LGBT propagandası ve polis düşmanlığı yapılan ‘Ortadan Başlamak' isimli sergi STK'lar tarafından protesto edildi.

Akşam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Eyüpsultan'da bulunan Artİstanbul Feshane'de açtığı "Ortadan Başlamak" isimli LGBT propagandası yapan sergisi STK'lar tarafından protesto edildi. Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak için eylem yaptıklarını ifade ederek, "Bize gerici, sanat düşmanı dediler. Siyaset yapıyor dediler. Biz sanat düşmanı değiliz, siyaset için burada değiliz. Biz milli ve manevi değerlerimiz için buradayız. Sözde sanat adı altında sergilenen bu dövizlerde gördüğünüz İslam'a hakaret var. Cami önünde dansöz oynatılan tablolar var. LGBT propagandası yapan tablo var. Gezi kalkışmasına güzelleme yapan tablo var, polisimize nefret içeren tablo mevcut. Sosyalizmi, komünizmi öven ve reklamını yapan tablolar yine içeride mevcut" dedi.

DEĞERLERİMİZE SAYGISIZLIK

Tepkilerinin 'sanat' adı altında yapılan iğrençliğe olduğunu dile getiren Mican, "Burası Eyüpsultan, maneviyatı çok yüksek bir ilçe. Başta Eyyüb El-Ensari hazretleri ve birçok alim, veli, büyük zatlar bulunmakta. Burada bu manevi büyüklerimize dahi büyük saygısızlık yapılmaktadır. Biz sanatın ne demek olduğunu biliyoruz. Burada içinde yaşadığımız toplumla yakından uzaktan alakası olmayan bir sanat var" diye konuştu.

NAMAZ KILIP DUA ETMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Eyüpsultan'a gelerek namaz kılıp dua ettiğini, 'Milli ve manevi değerlere bağlıyım' açıklaması yaptığını hatırlatan Kürşat Mican, "Sanırım içerideki sergiyi gezmemiş, gezip görse nasıl bir pespayelik olduğunu görecek. CHP'li tanıdıklarım bile böyle bir sergiye karşı. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz Ekrem İmamoğlu. Bu sergiyi açacaksan git Roma'da aç, başka yerde aç ama Eyüpsultan'da açma" ifadelerini kullandı.

OTOBÜS BOZULDU YOLCULAR YÜRÜDÜ

İstanbul'da bakımsızlık yüzünden sık sık arıza yapan İETT otobüsleri vatandaşa işkence çektirmeye devam ediyor. Arnavutköy Necip Fazıl Caddesi üzerinde seyir halinde olan İETT otobüsü arızalandı. Yol ortasında kalan otobüsün yolcuları önce 'tamir edilir' diye bekledi ardından inerek sıcağa rağmen yürümek zorunda kaldı. Bozulan otobüs nedeniyle cadde trafiği de durma noktasına geldi.