CHP'li Bozbey'in Togg hazımsızlığı... Canlı yayında itiraf etti

Yerli ve milli teknolojilere karşı çıkan CHP'nin Bursa Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey konuk olduğu programda milli elektrikli otomobil Togg'un üretiminin Bursa'da yapılmasını eleştirerek ''Bütün yatırımları bir kente yüklerseniz o kentte sorunları artırmaya başlarsınız.'' dedi. CHP'li Bozbey'in açıklamaları tepkiyle karşılandı.

CHP'nin Bursa Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey katıldığı canlı yayında Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bozbey, programdaki konuklar tarafından yöneltilen Gemlik'teki Togg fabrikasına gittiniz mi? sorusu üzerine ,"Togg fabrikasının planlarını gördüm, yerini de biliyorum. Ama içini gezmedim. Çünkü bizi almıyorlar. Togg yatırım olarak güzeldir, Türkiye açısından doğru bir yatırım olabilir. Ancak yeri konusunda hala soru işaretlerim var. Bütün yatırımları bir kente yüklerseniz o kentte sorunları artırmaya başlarsınız." ifadelerini kullandı.

FABRİKANIN BURSA'DA OLMASINA KARŞI ÇIKTI

Programdaki konuklardan birisi araya girerek "Bursa'ya yapılmamalı mıydı?" sorusunu yöneltince, Bozbey'de "Evet, başka bir yerde olabilirdi. Yine yapılmalıydı. Kentlerde oluşan atıkların Marmara Denizi'ni ne hale getirdiğini hepimiz gördük. Türkiye de gördü. Bir müsilaj sorunu yaşadık. Bu müsilaj sorununun yüzde 70'i evsel atıklardan yüzde 30'unun sanayi atıklarından oluştuğunu biliyoruz." sözlerinin söyleyerek Togg fabrikasını Bursa'da olmaması gerektiğini ima etti.