CHP'li belediyeler temizliği bile beceremiyor

Başkan Yıldırım, “CHP'li belediyelerde AK Partili belediyelerin yaptığı hizmetin onda birini göremedik. Temizliği bile beceremiyorlar. Maltepe'yi, Kartal'ı, Büyükçekmece'yi, Kadıköy'ü görünce insan üzülüyor” dedi.

Eda Cabul

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Akşam WEB TV'den Eda Cabul'a konuştu. İBB yönetiminin projelerde yetersiz kaldığını belirten Yıldırım, "Artık belediyecilik asfalt, kanal işi olmaktan çıktı. İstanbul'daki muhalif belediyeler Maltepe, Kartal, Büyükçekmece, Kadıköy'ü gezdim. Siyaset olsun diye söylemiyorum. Gerçekten temizliği bile beceremiyorlar" dedi. CHP'nin İstanbul'da düzeni bozduğunu, çiçeklere, böceklere dahi bakamadıklarını belirten Yıldırım, temizlik çalışmaları kapsamında Büyükşehir'in Ümraniye'de 36 ana caddesi olduğunu söyleyerek, "İki veya üç caddeye bakıyorlar, gerisine ben bakıyorum. İlk iki sene İstanbul sinekten geçilmedi. Kadir Topbaş döneminde İstanbul'un gündeminde böyle bir şey yoktu" diye konuştu.

SÜREKLİ ESNAFI GEZDİK

İstanbul'da sokak sokak esnafı ziyaret ettiklerini kaydeden Yıldırım, "Maalesef AK Parti belediyelerinin yaptığı hizmetin onda birini göremedik" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dertli olacaksınız. Dert sahibi olmazsanız, işinizin dertlisi olmazsanız, bu işleri yapamazsınız" sözünü hatırlatan Yıldırım, "25 senede o kadar güzel bir düzen kuruldu ki bir insan bu düzeni nasıl bozar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İETT'NİN BAKIMLARI EKSİK

İETT ve metrobüslerin bakımlarının eksik olduğunu söyleyen Başkan Yıldırım şöyle devam etti: "Bir kar yağdı, İstanbul trafiğinde nasıl hizmet yaptıklarını gördük. Metro, tramvay hatları ve otobüslerin bakımı eksik. Hazır metrobüsü çalıştıramıyorsan belediye düzenini sağlayamıyorsan olmaz ki. Şoförlerin eğitimini devam ettirmezseniz, her gün bir kaza duyarız. Algı operasyonuyla büyükşehir belediye başkanımız geldi ve 'Biz kreş yapacağız' dedi. Peki bunlar kaç metrekare? 10 bin metrekarelik kreş bir büyükşehir belediyesi için iş midir? 'İstanbul'un mahalle sayısı kadar kreş yapacağım' desen, '980 kreş yapacağım' desen o zaman tamam, 3,5 senede sadece 25-30 kreş."

CHP'Yİ İZMİR'DEN TANIYORUZ

CHP'nin hizmet politikasının olmadığını İzmir'den bildiklerini belirten Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Türkiye kalkındı, bütün şehirleri kalkındı bir tek İzmir köy-kent kaldı. Allah'tan Binali Bey zamanında yollar, metrolar geldi ama gidin İzmir'e, bir görün eski İstanbul'dan farkı yok" dedi.

"21. yüzyılın dünyasında İstanbul böyle mi olmalı?" diye soran Yıldırım, "İstanbul işleyen bir şehir. Böyle büyük bir metropol ve kurulu bir düzeni olan, alt yapısı olan bir şehir ama siz bunu çalıştıramıyorsunuz. Vatandaş bunu görüyor" ifadelerini kullandı.

2023 İÇİN SIKI ÇALIŞMALIYIZ

Türkiye'nin gündeminin 2023 seçimleri olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden halkın oylarıyla seçimi var. İnanıyorum ki halkımız gereğini yapacak ve Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı seçerek yoluna devam edecektir. Çünkü dünyanın hali belli. Ekonomi, dünyadaki savaşların ne hale geldiği, büyük devletlerin emelleri, Türkiye'nin etrafındaki sıkıntılar belli. Onun için dimdik ayakta duran, meseleyi bilen ve bilgiye dayalı bir liderimizin devam etmesi lazım diye düşünüyorum. Hep beraber 2023'te sıkı sıkı çalışmamız lazım" tespitlerinde bulundu.

Yıldırım, CHP'li İBB yönetiminin algı operasyonu yaptığını ancak sorumluluk alanlarındaki caddeleri bile temizlemekte yetersiz kaldığını söyledi.