CHP'li belediyeden terör gazisine temizlik sürgünü

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan gazi Murat Esgin, CHP'li yönetim tarafından ‘temizlik kadrosu'na gönderildi.

Elazığ'da 1997'de terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda yaralanarak gazi olan Murat Esgin, belediyeye çöpçü olarak atandı! Esgin, "Askerliğimin bitmesine 4 gün kalmıştı. Çarşıda devriyedeyken teröristler el bombası attı. Gözüm avucumun içine doğru aktı. Yüzümün sağ kısmı komple yoktu. Sağ gözüm yok, takma göz kullanıyorum. Şarapnel parçalarıyla yaralandım. Gazilik unvanı verildi, 1997'de temmuzda Kastamonu Belediyesi'ne atandım. 18 yıl evrak kayıtta görevlendirildim. Ardından asfalt plentine verdiler. 8 yıldır da Fen İşleri'nde kantarda işçi olarak çalışıyordum" dedi. Evli ve 4 çocuk babası Esgin, 31 Mart'ta göreve gelen CHP'li Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın imzasıyla Fen İşleri'nden temizlik işlerine gönderildi. Esgin, "Ben çöpte de çalışırım. Ancak bana verdikleri cevapta "Sayın Başkanımız gazi, pankreas kanseri ve bir gözünün olmadığını biliyor. Gitsin Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevine başlasın" oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan isteğim var; şehit aileleri ve gaziler olarak bizler bu muameleyi hak edecek ne yaptık" dedi.

'SİYASİ İSTİSMAR YAPMA'

Kastamonu Belediyesi'nden yapılan açıklamada da "İşçimiz Murat Esgin'in ilgili müdürlerimiz, belediye başkanlarımız ve belediye başkanımız yerine çözümü AK Parti binalarında aramasını ve özenmemiz gereken gazilik unvanının siyasi istismara dönüştürülmesini milletimiz vicdanına emanet ediyoruz" denildi.

Esgin, "Eğer bu makamları bizlere layık görüyorlarsa seve seve çalışırız" dedi.