CHP'li belediyeden ağaç katliamı! Budama bahanesiyle kökten kestiler

Ceyhan Belediyesi, budama adı altında 25 yıllık ağaçları kesti. Mahalle sakinleri, ağaçların kamu kurumlarından izinsiz kesildiğini öne sürdü.

SONER KAN

Adana Ceyhan'a bağlı Namık Kemal Mahallesi'ndeki 'Üçgen Parkı' ile 'Necdet Sevinç Parkı'nda CHP'li Ceyhan Belediyesi tarafından bakım ve onarım çalışması başlatıldı. Her iki parktaki 25 yıllık ağaçların bazıları toprakla buluştuğu noktadan kesildi; bazıları tamamen budanıp sadece gövdesi ortada kaldı. Mahalle sakinleri, her iki parktaki işlemin, 'ağaç katliamı' olduğunu öne sürüp isyan etti.

'İzin almayıp suç işlediler'

Budama çalışması için önce Ceyhan Kaymakamlığı ile Ceyhan Orman İşletme Şefliği'nden izin alınması gerektiği, ancak Ceyhan Belediyesi'nin her iki kuruma herhangi bir başvuru yapmadığı öne sürüldü. Ceyhan Belediyesi'nde 29 yıl çalışıp emekli olan A.Ş. adlı mahalleli, şöyle konuştu: "Ağaçlardan biri çürüdüğü iddiasıyla kökünden; dev gibi çam ağaçları tepesinden kesildi. İzinsiz kesim yapmak suç. Ben engellemeye çalıştım ama gücüm yetmedi. Resmen ağaç katliamı. Ağaçları keseceğinize yolumuzu yapın."

Yoldan geçenlere zarar veriyormuş!

Tepkiler üzerine Ceyhan Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı: "Mahalle sakinleri, iki parktaki ağaçların tehlike arz ettiğini bildirdi. Ağaçların yoldan geçenlere ve çevredeki evlere zarar verdiği aktarıldı. Bu kapsamda gerekli budama çalışmalarını yaptık."