CHP'li belediyede göçmene ev yok

Irkçılıktan geri adım atmadı. CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancılara 10 kat pahalı su satma kararından geri adım atmadı. Partisinin tepkisi için de, “Beni bağlamaz” dedi. Özcan hakkında ‘görevi kötüye kullanma' ve ‘halkı kin ve düşmanlığı tahrik' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

DHA

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kentte yaşayan yabancı uyrukluların su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağını açıklaması tartışmalara yol açtı. Göreve ilk geldiği zaman kentte yaşayan sığınmacılara verilen ayni ve nakdi yardımları kesen Özcan'ın bu kararı partisinden de tepki gördü. Buna rağmen geri adım atmayan Özcan, "Seyit Torun aradı ama ben tavrımı seçimden önce de ortaya koymuştum. Söylediklerimin arkasındayım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Özcan'ın yaptığı açıklamasının kendisini bağladığını belirtti.

'YAPTIĞI TAMAMEN ŞOV'

Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Özcan'ın Bolu'nun sorunlarıyla uğraşmak yerine şov yaptığını belirtti. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise "Bu uygulamaya ne vicdan ne de hukuk izin vermeyecek" dedi.

SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ve İstanbul'da avukatlık yapan Aydın Egemen, Özcan hakkında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

SİGORTASIZ MÜLTECİ ÇALIŞTIRDI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın evinde çalıştırdığı Faslı mülteci Sevim Maloumila, "Bir yıl boyunca yanında çalıştım. Bu süre içinde beni sigortasız çalıştırdı" dedi. Özcan ise "Evimde sigortalı olarak çalıştı. 10 yıldır Türk vatandaşı" açıklaması yaptı.