CHP'li belediyede rüşvetin şifresi: ''Zeytinin kilosu 8 bin tl''

Adana'da CHP'li Seyhan ve Çukurova belediyelerine yönelik operasyonunda, şüphelilerin “Zeytinin kilosu 8 bin lira” diye şifreli konuştukları iddia edildi.

Akşam - SONER KAN

Adana polisinin Seyhan ve Çukurova belediyelerine yönelik operasyonunda, 2019'da inşa edilen 66 binayla ilgili usulsüzlük tespit edilmiş, 61 kişinin yakalanması için düğmeye basılmıştı. Liderliğini Çukurova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ali A.'nın yaptığı örgüte yönelik başlatılan operasyonda Çukurova Belediyesi eski İmar Müdürü Hasan U., Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Z., Seyhan Belediyesi İmar Müdürü Zeynep Ç.'nin da aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alınmış, 13 kişi tutuklanmıştı.

EVİNDEN 'HAZİNE' ÇIKTI

Müteahhitlerin 1+1 için 4+1 daire yaptıkları 8 kat ruhsatı alınan apartmanların 12 kat inşa edildiği, 8 dönümlük alan yerine 15 dönümlük alana yapı yapıldığı öne sürüldü. Vurgunun boyutunun 750 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. Müteahhitler ile belediyelerdeki üst düzey görevli kişilerin rüşvet isterken şifreli konuştuklarını belirledi. Belediye görevlisinin karşı tarafa belgesinin onaylanacağını ve bunun karşılığında "Zeytinin kilosu 8 bin lira" diyerek alacağı rüşvet miktarını söylediği dinlemelere takıldı. Zeynep Ç.'nin adresinde yapılan aramalarda bir kilo 980 gram has altın, bir kilo gümüş külçesiyle birlikte piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 100 bin lira olan tam, yarım ve çeyrek altınla birlikte altın kolye ve bileklik gibi ziynet eşyaları da ele geçirildi. Serbest bırakılan şüphelinin rüşvet paralarıyla altın aldığı iddia edildi.