CHP'li belediye vatandaşa acımadı! Bir mahalle kentsel dönüşüm mağduru

Adana Seyhan'daki Tellidere Mahallesi'nde yaşayanlar kentsel dönüşüm için müteahhitle anlaştı, ancak 4.5 yıldır çivi bile çakılmadı. CHP'li Büyükşehir Belediyesi buna rağmen yıkım kararı çıkardı, vatandaşın suları kesildi. Sırada elektrikler var.

SONER KAN

Adana Seyhan'a bağlı Tellidere Mahallesi'ndeki 30 ev sahibi, binalarının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden yapılması için 4.5 yıl önce müteahhit Çetin B. ile anlaştı. Mahalleli, müteahhitle kat karşılığı noterde sözleşme imzalayıp, oluşacak alanlar için yüzde 50 oranında pay verdi.

Ancak Çetin B., çeşitli bahanelerle insanları yıllarca oyaladı. Sözleşme kapsamında mahalledeki evler, kentsel dönüşüme alındı ve yapılan analizler sonucunda da 'riskli' olduğuna karar verilen 30 ev için yıkım kararı çıkartıldı.

Bu karar üzerine de CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) mahalleye iş makineleriyle girip suyu kesti. Vatandaşlar buna isyan edip, yetkililerle tartışınca polis müdahale etti. Toroslar EDAŞ'ın da mahalle elektriğini keseceği öğrenildi.

TARİHSİZ SÖZLEŞME YAKTI

17 yıldır mahallede yaşayan Aykut Gün, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı: "Normalde her birimize iletilmesi gereken yıkım kararı, sadece 4 kişiye gönderildi. Bu yüzden de alınan yıkım kararından geç haberdar olduk. Sözleşmede işin teslimatına yönelik herhangi bir tarih olmadığı için yaptırımda bulunamıyoruz. Sözleşmede inşaata başlandıktan 36 ay sonra evimize oturacağımızın sözü veriliyor ama bunun için herhangi bir tarih yok. Yıkım kararına karşı yürütmeyi durdurma kararı alınması için girişimde bulunduk. Devletimizin bize sahip çıkıp, bu olayı araştırılıp, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."