CHP’li belediye şehit ailesini icraya verdi! 

CHP’li Kapaklı Belediyesi, şehit ailesini iki bin 5 lira için icraya verdi. Vatan için evlatları Kadir Dadaş'ı şehit veren aile icra tebligatını görünce şoke oldu.

ŞEHİT AİLESİNE BU YAPILIR MI?

Tekirdağ’ın CHP’li Kapaklı Belediyesi, Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan şehit er Kadir Dadaş’ın ailesi hakkında evlerinin imara aykırılığıyla ilgili dava kapsamında icra takibi başlattı. Jandarma Piyade Er Kadir Dadaş, 2012 yılında ’Tunceli'de hain pusuda şehit olmuştu. Şehidin cenaze törenine katılan hayırsever bir işadamı ailenin yaşadığı binayı yeniletmişti. Hisseli arsada yapılan binada imar aykırılığı tespit edilince dönemin MHP’li Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, ailenin şehit yakını olduğu için cezai yaptırım uygulamadı. 

İKİ BİN BEŞ LİRA İÇİN 

Karaağaç yasayla mahalle olup Kapaklı ’ya bağlanmasının ardından CHP’li Kapaklı Belediyesi'nin  avukatları şehidin ailesine imara aykırı inşa ile ilgili davanın alacakları için icra takibi başlattı. Şehit Kadir Dadaş’ın abisi Birdal Dadaş’a gönderilen icra emrinde bin 500 TL’lik avukatlık ücreti ve 505 TL’lik faiz bedeli ile birlikte toplam 2 bin 5 TL’nin 7 gün içinde ödenmesi istendi. Evlatlarını vatan uğruna toprağa veren aile tebligatı görünce şoke oldu.  

İCRADAN SONRA MEZARA ZİYARET 

CHP’li Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, şehit ailesine skandal icra talebinden 3 gün sonra 18 Mart Çanakkale Zaferi’ ve Şehitlerini Anma Günü'nün 103. yıl dönümünde şehitlikteki törene katıldı. Başkan Mandalı hiçbir şey olmamış gibi ailesini icraya verdiği şehit Kadir Dadaş’ın mezarını ziyaret ederek  karanfil bıraktı.