CHP'li belediye başkanından tepki çeken benzetme: Hamas ile DEAŞ'ı bir tuttu

Rize'nin Fındıklı ilçesinde dün Ankara Garı saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen yürüyüşte CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'nun Hamas'a DEAŞ benzetmesinde bulunması tepkiye neden oldu.

IHA

Fındıklı ilçesinde dün 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'na düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş öncesi polisin aldığı güvenlik tedbirlerine tepki gösteren CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, polis barikatının açılmasını istedi.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN HAMAS'A IŞİD BENZETMESİ

Çervatoğlu, "6 yıldır burada polisle hiç karşı karşıya gelmedik, gelmiyoruz da. Daha dün Filistinli çocuklarımız için yürüdük, neredeydiniz, utanın. Sayın kaymakam, sayın vali, biz Filistinli çocuklar için yürürüz. Bizim çocuklarımız katledildi, DEAŞ tarafından yani Hamas tarafından. Onun için yürürken sesini çıkarmayan kaymakam, Fındıklı'nın huzurunu bozuyor." ifadelerini kullandı.