CHP'li Belediye Başkanı'ndan HDP itirafı: ''Bazı şehirlerde HDP desteğiyle seçim kazananlar olabilir''

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, ''Bazı şehirlerde HDP desteğiyle seçim kazananlar olabilir ama ben HDP desteğiyle seçime girmedim'' dedi.

DHA

Tanju Özcan, bir temizlik işçisinin işten çıkarılması üzerine itiraz eden HDP'li milletvekillerine karşı açıklamalarda bulundu.

Özcan, "Ben HDP desteğiyle seçime girmedim. Bazı şehirlerde HDP desteğiyle seçim kazananlar olabilir ama ben HDP desteğiyle seçime girmedim." dedi

Tanju Özcan ayrıca "Şimdi HDP aday çıkarttığı bir şehirde kazanan adaya destek vermiş algısı oluşturmaya çalışması, kötü niyetli bir yaklaşımdır. Benim tüm siyasi hayatım HDP ve türevi alt kimlik milliyetçisi partilerle mücadele etmekle geçmiştir. " ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan, HDP'nin ırkçı bir parti olduğunu belirtti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP Genel Başkanlığı ve HDP'li iki milletvekili ile bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkan Özcan, HDP Genel Başkanlığı, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, eski HDP İstanbul İl Başkanı Cesim Soylu ile Kemal Özkiraz, Veli Saçılık ve Hilal Nesin hakkında "halkı kin ve nefrete tahrik", "suçu ve suçluyu övme", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit" suçlarından hazırlanan dilekçesini Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.