CHP'li belediye 96 saat su vermediği ilçede suya zam yaptı

İzmir'in Dikili ilçesinde, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) atık su terfi hattında meydana gelen arıza nedeniyle geçen perşembe gününden bu yana yaşanan su kesintisi, halkın tepkisine neden oldu.

Kentin turistik ilçelerinden Dikili'de, ilçenin merkezini oluşturan Gazipaşa, İsmetpaşa, Salimbey ve Cumhuriyet mahallelerinde, İZSU atık su terfi hattındaki arıza nedeniyle geçen perşembe gününden itibaren hanelere su verilemedi.

Bölge halkı bu sürede su ihtiyaçlarını mahalleleri gezen tankerlerden ve çeşmelerden giderdi.

SUYA ZAM YAPILDI

5 gündür suların akmadığı Dikili'de vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ellerinde plastik şişeler ile su taşıyan Dikili halkı bir şoku da hizmet alamadıkları suya zam yapıldığını öğrenince yaşadı.

Yaz mevsiminde binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Dikili'de belediye skandalı yaşandı. Musluklardan 5 gündür su akmıyor. Çeşmelerin ve tankerlerin başında sıcak yaz aylarında uzun kuyruklar oluşturan halka bir darbe de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi. Soyer aldığı kararla içme suyuna yüzde 6. 77 zam yaparak bu sene toplam yüzde 200 zam yapmış oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde yayınlanan tarife değişikliğinin 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacağı bildirildi. Dikili halkı içemedikleri suya zamlı ödeme yapacak.