CHP'li başkandan 'Vefa' ekibine organize saldırı

Adana'da CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve ailesi, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ile beraberindeki Vefa Sosyal Destek Grubu'na saldırdı. Yıldırım'ın bu anları çeşitli açılardan kayıt altına aldırdığı ortaya çıktı.

Adana Yüreğir’de 15 Mayıs Cuma günü CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve beraberindekiler, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ile birlikte yemek dağıtımı yapan Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine hakaret etti. CHP İlçe Gençlik Kolları üyelerinden oluşan kalabalık grup, Bingöl ve korumasına saldırdı. Eren Yıldırım ile beraberindeki babası Hüseyin Yıldırım, annesi Serat Yıldırım ile kardeşi Deniz İmran Yıldırım gözaltına aldı. Yıldırım Ailesi, serbest bırakıldı ancak Eren Yıldırım tutuklandı.

ARAÇTAN ÇEKMİŞ

Sözlü tartışmanın, saldırıya dönüştüğü anların video kaydı ortaya çıktı. Araç içinden Yıldırım tarafından çekildiği iddia edilen görüntülerde, şüphelilerin, ‘Vefa’ ekibinin ihtiyaç sahiplerine dağıttığı gıda malzemelerinin Yüreğir Belediyesi’ne ait araçlarla taşınmasına tepki gösterdiği anlar yer aldı. Şüphelilerin, Yüreğir Kaymakamlığı önüne gelerek, görevlilerle sözlü tartışmaya girdikleri ve devamında saldırdıkları anlar görüntülere yansıdı.

AMACIMIZ MİLLETE HİZMET

Gönüllülerinden Galip Bülbül, “Kaymakam ve koruması kendini tanıtmasına rağmen saldırıda bulundular ve dağıtımı sabote etmeye çalıştılar” dedi. Adil Aydın ise “Bize ‘yandaşlara yardım dağıtıyorsunuz’ dediler. Bizim amacımız milletimize hizmet etmek” dedi.

ART NİYETİN AÇIK DELİLİ

Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl dün toplantı düzenledi.

Vefa ekipleri gıda kolisinden temel ihtiyaçlara birçok hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor.

TERÖR SALDIRISI GÖNÜLLÜ EKİPLERİ ENGELLEYEMEDİ

Van’ın Özalp ilçesinde, ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtan arkadaşları PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Vefa Sosyal Destek Grubu gönüllüleri, arkadaşlarının yarım bıraktığı görevi özveriyle yerine getiriyor. Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin de yardımına koşan Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, gıda kolisinden temel ihtiyaçlara, maskeden maaş ödemelerine kadar birçok hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor.

TEREDDÜT ETMİYORUZ

Özalp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) personel şefi Yaver Akgül, “Onlar ne yaparsa yapsın biz yardımlarımızı götürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını götürmekte tereddüt etmiyoruz ve etmeyeceğiz” dedi.