CHP'li Başkan 'makamda dayak'tan tutuklandı

CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makamında 2 iş insanını darp ettirdiği iddiasıyla koruması ve şoförü ile birlikte tutuklandı. MHP'li Erkan Akçay “Kameraları kapattırıp, istediği parayı vermedikleri için linç ettirmeye kalkışmış” dedi.

CHP'li Manisa Kula İlçe Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, iddialara göre belediyeden ihale alan özel bir firmanın yetkilileri Murat Uygur ve Halit Dolma'yı makam odasında koruma ve şoförüne darp ettirdi. ihbar üzerine olay yerine gelen polis, Başkan Dönmez, şoförü M.O.A. ve koruması R.G.'yi gözaltına aldı. İş insanları Uygur ve Dolma ise hastaneye kaldırıldı.

Dövülen iki iş insanının görüntüleri dehşete düşürdü.

BAŞKAN VE 2 ADAMI TUTUKLANDI

Dönmez'in ifadesinde, Uygur ve Dolma'nın sözleşmelerini fes etmek istemesi üzerine kendisine saldırdığını bunun üzerine koruma ve şoförünün devreye girdiğini söylediği öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, şoförü ve koruması tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEHŞETE DÜŞÜREN İDDİALAR

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, olayla ilgili çok önemli iddialarda bulundu: "İzmir'de yoğun bakımdaki Murat Uygur'un hayati tehlikesi sürüyor. Kula Belediyesi'nde mesai 17.30'da bitmesine rağmen Başkan Dönmez 16.30'da çalışanları göndermiş, kameraları kapattırmış, belediyeye çağırdığı iki iş insanını 17.05'te makamında 7 kişiyle linç ettirmeye kalkışmıştır. İş insanlarından birinin kardeşinin emniyeti araması ve polislerin belediyeye gelmesi üzerine iki iş insanını belediyenin arka kapısından sokağa atılmıştır. Dönmez'in Murat Uygur ve Halit Dolma'ya belediyenin kilit taşı parke fabrikasını işletmek üzere ihalesiz olarak verdiği, gayriresmi olarak elden nakit istediği, parayı alamadığı için olayın yaşandığı iddia ediliyor. Belediyeyi mafya gibi yöneten bu şahıs derhal görevden alınmalıdır. CHP bu şahsı partiden ihraç etmelidir."