CHP'li Adana Belediyesi'ne rüşvet baskını! Başkan'ın sağ kolu gözaltında

Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili CHP'li Başkan Zeydan Karalar'ın danışmanı dahil 10 kişi gözaltına alındı.

SONER KAN / ADANA

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne polis, 'ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet' operasyonu gerçekleştirdi. Ekipler, belediyede tanıtıma yönelik bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Tespit edilen 10 şüpheli, şafak operasyonuyla yakalandı. Şüpheli 10 kişi arasında CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın danışmanı Mürüvet Sızlı da bulunuyor.

CHP İL SEKRETERİ DE GÖZALTINDA

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında dikkat çeken bir isim de var; CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi. CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın oğlu Mert Karalar ile yakınlığıyla öne çıkan Çelebi'nin, iletişim, medya ve reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren bir şirketi olduğu öğrenildi. Çelebi, 2020 yılı Eylül ayından bu yana 'CHP Adana İl Sekreteri' olarak görev yapıyor. Kentte daha önce de CHP'li Ceyhan ve Seyhan Belediyeleri'ne de 'imar yolsuzluğu', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'rüşvet' iddialarıyla ilgili operasyon yapılmıştı.