CHP'den yanan köye fatura! Vatandaş can derdinde Ödemiş Belediyesi para peşinde

İzmir'de CHP'li Ödemiş Belediyesi, orman yangınlarında büyük zarar gören Yeniköy Mahallesi'ndeki yaraları sarmak yerine su sayaçlarını okuyarak fatura kesti.

AKŞAM GAZETESİ

İzmir Ödemiş'te 2 Temmuz akşamı çıkan orman yangını şiddetli rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine sıçradı. Suçıktı, Karadoğan, Tosunlar, Üzümlü, Köseler, Demircili, Ortaköy ve Yeniköy mahalleleri tahliye edildi. Alevler 4 Temmuz'da kontrol altına alındı. Bazı evlerin yandığı, çok sayıda zeytin ağacı ve tarım alanının zarar gördüğü Yeniköy Mahallesi'nde vatandaşlar, henüz yaralarını saramadan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından gönderilen su faturalarıyla şoke oldu.

'BURASI AFET BÖLGESİ'

Yeniköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Kıvrak, afet bölgesi ilan edilen köyde İZSU ekiplerinin su sayaçlarını okuyup fatura kesmesine tepki gösterdi. Kıvrak, "Bu ekibi buraya gönderenlerin ilk önce burada yaşananları bir düşünmesi gerekir. Madem burası afet bölgesi, o zaman herkes üzerine düşeni yapacak" dedi.

Yeniköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Kıvrak, Ödemiş Belediyesi'ne tepki gösterdi.

YANGINDAN KURTULAN SAYAÇLARI OKUDULAR

Mahalle sakinlerinden Ali Yalçın, ekiplerin yangın bölgesine sayaç okumaya gelmelerinin doğru olmadığını belirterek, "Şu anda köyümüzde zarar çok büyük. Elektrik telleri yanmış, zeytin bahçeleri yanmış. Böyle bir ortamda sayaç okumanın yanlış olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İZMİR'DEKİ KÜL KARASI UZAYDAN GÖRÜNTÜLENDİ... 32 BİN FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ALAN YANMIŞTI

Ege ve Akdeniz'de geçen hafta yaşanan orman yangınlarının doğada bıraktığı tahribat uydularla görüntülendi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi (UHUZAM), Pleiades, Spot 7, Sentinel-2 ve Landsat 8&9 uydularından sağlanan görüntülerü inceledi. Alevlerin en çok Çeşme ve Seferihisar ilçelerinde etkili olduğu; Çeşme'de 95, Seferihisar'da 85, Ödemiş'te 25 ve Hatay'da 28 kilometrekare alanın zarar gördüğü saptandı. Prof. Dr. Nebiye Musaoğlu, "6 Temmuz'a ait termal uydu görüntüsünden yer yüzeyi sıcaklığının 50 derecenin üzerine çıktığını tespit ettik. Ayrıca yangınlarda yaklaşık 32 bin futbol sahası kadar bir alan etkilendi" dedi.