CHP'den ittifak açıklaması: HDP ile ortak yolu bulacağız

CHP'li Tanrıkulu ile HDP'li Paylan katıldıkları programda ittifak yapabileceklerini belirtti. Paylan'ın, “Ortak yolu bulacağız” sözlerine Tanrıkulu, “Ortak bir kavşakta buluşacağız” cevabını verdi.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı tartışmaları devam ederken, terörist cenazelerine katılarak PKK'ya olan desteği ve İHA/SİHA'lara yönelik eleştirileriyle bilinen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP'li Garo Paylan Halk TV'de katıldıkları programda ittifak yapabileceklerini açıkladı. HDP'li Paylan, "Seçime daha çok zaman var. Hepimizin üzerine tabanın bir baskısı var. Bu ortak yolun bir noktada bulunacağına eminim" dedi.

İŞİMİZ ZOR AMA YAPACAĞIZ

Tanrıkulu ise "Önümüzde zaman var. Bizi izleyenler de bu konuda içlerinin rahat olabileceği sözler duymak istiyorlar. Onları rahatlatmak amacıyla söylemiyorum ama kesinlikle ve kesinlikle bir kavşakta buluşacağız. Geleceğimiz ve Türkiye için buluşacağız. İşimiz zor bunun farkındayız. Bu zalim düzene son vereceğiz" diyerek cevap verdi.

Tanrıkulu'nun 'ortak noktada buluşacağız' açıklamasının ardından kurduğu 'zalim düzene son vereceğiz" ifadeleri ise tepki çekti. PKK'nın sözde elebaşlarından Mustafa Karasu da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "AK Parti ve MHP iktidarına son vermezsek bizi yok edecekler" demişti. Karasu "Saldırılar daha da gelişebilir yani. Bu yönüyle biz halka çağrı yapıyoruz. Halkımız bütün kurumlarına sahip çıkmalı, demokrasi mücadelesine katılmalı. AKP, MHP faşizmini yıkmak için saldırılar ne olursa olsun bu mücadele ısrar etmeli. Yoksa yok edecekler bizi" diye konuşmuştu. Karasu ve Tanrıkulu'nun açıklamalarının benzerliği dikkat çekti.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu PYD/YPG'ye katılıp Kobani'de öldürülen teröristin cenazesine katılmıştı.