CHP'deki ‘para sayma' skandalı... ''15 milyonluk teslim tutanağını ben imzaladım''

‘Para kuleleri' skandalında ifade veren CHP eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, paraların Fatih Keleş tarafından getirildiğini, sayma işleminin ardından ‘15 milyon 510 bin lira teslim alınmıştır' yazılı tutanağı imzaladığını söyledi.

CHP'deki 'para sayma' skandalına yönelik başlatılan soruşturmada şüpheli sıfatıyla savcı karşısına çıkan CHP eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın ifadesi ortaya çıktı. CHP'li Nas ifadesinde, "Görüntülerde yer alan paralar, Fatih Keleş tarafından ofise getirilmişti. Paranın nereden temin edildiğini veya binanın ne kadar meblağ ile satın alındığı konusunda herhangi bir bilgim yoktu" dedi.

GENEL MERKEZ'DEN TALİMAT

CHP'li Özgür Nas'ın ifadesinde, "9 Aralık 2019 tarihinde CHP Genel Merkezi'nden aranarak, CHP İl binasının satın alınması sürecinde kaparo ödeneceğini ve benim de il başkan yardımcısı olarak orada bulunmam gerektiğini söylediler. Mustafa Can Poyraz ile avukatın ofisine gittik, oraya gittiğimizde üzerimizde para yoktu" diye konuştu.

PARALARI KELEŞ GETİRDİ

Görüntülerde yer alan paraların Fatih Keleş tarafından ofise getirildiğini açıklayan Nas, "Ben avukatlık masasının karşısındaki koltukta oturuyordum ve para sayma işleminin bitmesini bekliyordum. İşlem bittikten sonra '15 milyon 510 bin lira teslim alınmıştır' yazılı tutanağı imzaladım. Paranın nereden temin edildiğini veya binanın ne kadar meblağ ile satın alındığı konusunda herhangi bir bilgim yoktur" ifadelerini kullandı.

KAYNAĞINI BİLMİYORUM

Parti içinde en yüksek konumda olduğu için tutanağı imzaladığını söyleyen şüpheli Nas, "İmzaladıktan sonra ofisten ayrıldım. Görüntülere yansıyan kapora tesliminden sonra parti binasının resmi olarak satın alma sürecini takip etmedim. Binanın ne kadara satın alındığını ve paranın banka yoluyla mı, elden mi teslim edildiğini onlar daha iyi bilirler. Benim bu konu hakkında herhangi bir bilgim yoktur. O tarihte Genel Merkez'den bu paranın kaparo olarak verileceği söylendiği için bu meblağın resmi kayıtlara girip girmediğini bilmiyorum. Tutanağı avukat Gökhan Taşkapan, kendi bilgisayarında hazırlayarak çıkardı. Ben paranın nereden geldiğini, nasıl temin edildiğini ve teslim edildiğini bilmiyorum" iddiasında bulundu.

BAŞKAN YARDIMCISI İFADEYE ÇAĞRILDI

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin para sayma skandalına ilişkin görüntülerde yer alan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel ifadesi alınmak üzere savcılığa çağrıldı.

İmamoğlu'nun para kasası olduğu iddia edilen İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, Özgür Nas, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın eski basın danışmanı Can Poyraz, bina sahibi Ali Rıza Braka ve İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz 'şüpheli' sıfatıyla savcılığa ifade vermişti. Öte yandan eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ifadeye çağrılanlar arasında yer alıyor.