HABER MERKEZİ
CHP'de şaibeli kurultay davası gerginliği geçtiğimiz günlerde yaşanan açıktan kavgada kullanılan zehir zemberek sözlerle daha da ileri bir boyuta taşındı.
CHP'nin devrik Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Çalanların yüzüne tükürülür ve ben çalmadım" sözleri hafızalardayken İmamoğlu destekçiliğiyle bilinen akademisyen Emrah Gülsunar'ın Kılıçdaroğlu için, "Bu şahıs partiden ihraç edilmeli ve her yerde yüzüne tükürülmelidir." ifadelerini kullandı.
Nevşin Mengü de Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kurultayda yolsuzluk yoktur, ben böyle bir şey görmedim" demesi halinde dosyanın kapanacağını ancak Kılıçdaroğlu'nun bilinçli bir şekilde ifadeye gitmediğini iddia etti.
"YÜZÜNE TÜKÜRÜLECEK BİRİ VARSA KAMU KAYNAĞINI YAĞMALAYAN AHLAKSIZLARDIR!"
Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş, "Ahlaksız! CHP'nin 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için ettiği laflara bak! O lafları yersin bir gün... Senin ve sahiplerinin maması kesilecek diye panikliyorsun. Yüzüne tükürülecek biri varsa kamu kaynağını yağmalayan ahlaksızlardır! Ve ondan beslenen senin gibileridir! Sana değer verip sözüne inanan birileri varsa onlara da yazıklar olsun! Çok şey söylerim de senin gibi aile terbiyesi almamış biri için değmez!" ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ HAMLE
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Nevşin Mengü ile akademisyen Emrah Gülsunar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kılıçdaroğlu, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin yargı süreci üzerinden kendisine yönelik ifadeleri nedeniyle Mengü ve Gülsunar hakkında "hakaret" ve "iftira" suçlarından hazırlanan suç duyurusu dilekçesini, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.