CHP'de sol çatlak! ''Livaneli'nin sözleri ülkeye ihanettir''

Kılıçdaroğlu'ndan haddini aşan sözler. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy veren vatandaşların “günah işlediğini” söyleyecek kadar ileri gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında AK Parti'ye oy verenleri "günah" işlemekle itham etti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Genelge çıkartıyor ben hariç diyor, ben uymayacağım diyor. Sen hariçsen vatandaş niye uysun? Lüks hayat var şatafat var rüşvet var, yolsuzluk var lağım patlamış hâlâ israfa devam ediyor. İsraf haram değil mi? Haram, günah değil mi? Günah. Ama ben haram ve günahı işlemeye devam edeceğim diyor. Ve ben AK Parti'ye geçmişte oy veren bütün kardeşlerime seslenmek istiyorum. Eğer israf haramsa, eğer israf günahsa, eğer sen gidip ona oy veriyorsan, sen de günah işliyorsun kardeşim."

TÜRKİYE'YE İHANET

Kılıçdaroğlu, Zülfü Livaneli'nin Deniz Baykal'a yönelik sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu isim vermeden eleştirdiği Livaneli'ye, "Mustafa Kemal Atatürk'ten bu yana CHP'de genel başkanlık yapmış olan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Ortada başka olaylar varken bunu başka noktaya çekmek Türkiye'ye ihanettir" dedi.

SALDIRILAR BAYKAL'IN FİKİRLERİNE YÖNELİK

Deniz Baykal, kendisine ilişkin iddialara avukatı Muzaffer Yılmaz aracılığıyla yanıt verdi. Açıklamada, "Bu aşamada, Deniz Baykal'a yapılan tüm saldırılar, Deniz Baykal'ın siyasi düşünce ve çizgisine yapılan ve bu düşünceyi yok etmeyi amaçlayan saldırılardan başka bir şey değildir" denildi.