CHP'de 'bidon kafa' atışması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, ‘Seçmene bidon kafalı diyenlerle aramıza mesafe koyduk' sözlerine, hakaretin sahibi Yılmaz Özdil, ‘O lafları sana yedireceğim' diye cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında gazeteci Yılmaz Özdil'in geçmişte AK Partili seçmeni kastederek kullandığı 'bidon kafa' açıklamasına tepki göstererek, "Geçmişte 'bidon kafa' diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, 'Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin' diyor. O oy alamayınca 'hatamız nerede' demek yerine oy vermeyen seçmene 'bidon kafa' diyen zihniyet. Zaten bu partinin 47 yıl sonra birinci parti olmasının sebebi bu zihniyetten kopması" dedi. Özel'in açıklaması sonrası Yılmaz Özdil sosyal medya hesabından sert cevap verdi.

'TROLLERİN ABİSİ ÖZEL'

Özdil, "Namuslu gazetecilere küfreden trollerin abisi Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim. Bana milletvekiliyken yıllarca "Yılmaz abi" diyen Özgür Özel, şimdi niye çıkıp iftira attığını -gözlüğü çıkardın ama- gözüne sokacağım" tepkisinde bulundu.

Özdil'in Özel'e yönelik ağır sözlerine CHP'den 'haddini bil' yanıtı geldi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Bir kişinin CHP Genel Başkanı'na 'Sözlerini yedireceğim' gibi bir üslup kullanması için şuurunu kaybetmiş olması gerekiyor. Sayın Özel küfür mü etmiş, hakaret mi etmiş? Bir tespit yapmış" ifadelerini kullandı.

'ATATÜRK SÖMÜRÜCÜSÜ'

CHP'li Yücel, "Bugüne kadar kime hangi sözünü yedirdin de, mahalle kabadayısı gibi efeleniyorsun. Yıllarca bir yandan insanların Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik ve seküler duygularını sömürürken, diğer yandan iktidara oy veren kitleyi aşağıladın, iktidarın kutuplaştırma ve ayrıştırma siyasetinin değirmenine su taşıdın" dedi.