HABER MERKEZİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) CHP'li vekillerin iki bakanın yemini öncesi kürsü provokasyonu CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclisinin de gündemindeydi. Toplantıda söz alan AK Partili meclis üyesi Gizem Akyüz Duman yaşananları kınadı ve bakanları tebrik etti.
Belediye Meclisinde söz alan Duman, "Akın Gürlek'e de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisi İstanbul'da hırsızlıkla, yolsuzlukla ilgili büyük mücadele verdi. Teşekkür ediyorum." dedi. Duman'ın bu sözleri CHP'lilerde hazımsızlığa neden oldu.
Duman konuştuktan sonra CHP'li üyeler sıralara vurdu, AK Partili üyenin konuşmasını kesmeye çalıştı.
Bunun üzerinde Duman, CHP'lilere yönelik "Neden üzerinize alınıyorsunuz ki?" ifadelerini kullandı.
Gerginlik sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay meclis toplantısını sonlandırdı. Tugay, daha sonra meclisi tatil ettiğini söyledi.
AK Parti grubu CHP'li üyelerin masalara vurmasına tepki gösterdi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, "Biz simide 'gevrek' diyen, hırsıza 'hırsız' diyen bir insanız. İzmirli olarak böyleyiz, net ifade ederiz. Orada üstüne alınanlar kendileridir. Ortaya koyduğumuz eleştiriyi sıraya vurarak sanki kendi üstüne alınan bir tavır içerisinde olan CHP arkadaşları da ayrıca kınıyoruz." dedi.