CHP ve İYİ Parti HDP'nin ''soykırım'' açıklamasına sessiz kaldı

HDP, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir bildiri yayımladı. Söz konusu bildiriye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yorum yapmadı.

HDP'nin sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı açıklamaya karşı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden bir değerlendirme gelmedi.

HDP, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir bildiri yayımladı.

Bildiride, "Türkiye Ermeni Soykırımı ile 106 yıldır yüzleşmedi. Yüzleşilmeyen suç tekrarladı, yüzleşilmeyen suç, bugünlere taşındı. Büyük suç cezasız kaldı, ayrımcılık ve nefret suçları sıradanlaştı." ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ VE MHP TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti ve MHP, HDP'nin bu bildirisine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP'nin Ermenistan'ın tezlerini savunmasına yorum yapmadı.

FAHRETTİN ALTUN DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden HDP'nin sözde Ermeni soykırıma ilişkin paylaşımına sert tepki göstermişti.

Altun paylaşımında, "Milletçe merak içindeyiz. İttifak içinde olduğunuz siyasi partiler sözde Ermeni soykırımı iftiranız sonrasında ne yapacaklar? Sizinle gizli saklı ilişkilerini devam mı ettirecekler, yoksa sizi telin edip yollarını ayıracaklar mı? Göreceğiz..." ifadesini kullanmıştı.

MİLLET İTTİFAKININ HDP'YE SESSİZ KALMASINA AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN DE TEPKİ GELDİ