CHP 'su' faturasını yoksula kesti! Yardım yok, gidin AK Parti'den isteyin

Mansur Yavaş, suyun faturasını halka kesti! İhtiyaç sahiplerini AK Parti'ye yönlendirdi. Ankara Büyükşehir, ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım için AK Partili ilçe belediyelerini adres gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi'nin su tarifesinde yüzde 50 indirim kararına tepki için sosyal yardımları kesti. İhtiyaç sahiplerine SMS gönderilerek, bundan böyle et, kömür gibi ihtiyaçlarını karşılamak için AK Partili ilçe belediyelerine başvurulması istendi. İhtiyaç sahiplerine gönderilen SMS'lerde, "Büyükşehir Meclisi'nde AK Partili üyelerin yasa dışı aldığı kararla su ücretleri indirilmiştir. Ankara'nın susuz kalmaması için belediye bütçesinden ASKİ'ye para aktarmak zorunda kalacağımızdan dolayı her ay düzenli olarak yapılan et desteği ile kömür ve tohum desteğini ertelemek zorunda kaldık" denildi.

İNDİRİM OLURSA YARDIM!

AK Parti Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un, bu yardımları yapacağına dair açıklamalarına gönderme yapılarak, "Bu ayki et, kömür ve tohum desteğini kendilerinden talep etmenizi rica ederiz. Suya indirim kararı mahkeme tarafından iptal edilirse Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz" denildi.

TAM LİSTE İSTENDİ

AK Parti ilçe belediyeleri, ABB'nin tutumuna anında karşılık vererek, ihtiyaç sahiplerine kapılarını açtı. Sosyal medya dahil bir çok mecrada sosyal yardımlar için telefon ve adres ve linkler paylaşıldı. İlçe belediyeleri bununla da yetinmeyerek ABB'den ihtiyaç sahiplerinin adreslerini de içeren bilgilerini istedi. Ancak tohum desteği için 18 kişinin ismi gibi komik denilebilecek bilgiler verildi.

BECERİKSİZ YÖNETİM HALKI TEHDİT EDİYOR

Cumhur İttifakı belediye başkanları, sosyal yardımların kesilmesiyle ilgili AKŞAM'a açıklamalarda bulundu.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse: Beceriksiz yönetim bu sefer de halkı tehdit etmeye başladı. Mansur Yavaş'ın, Ankara Büyükşehir'in kestiği yardımların hepsini biz yapacağız. Yakarsa dünyayı garipler yakar. Biz halkımızı asla yalnız bırakmadık, bırakmayız.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: Biz kimseyi ortada bırakmayız. Halka hizmet için seçildik.

Altındağ Balediye Başkanı Asım Balcı: Yatırımlarımızı, projelerimizi durdurmadan Altındağ Belediyesi olarak; et, kömür ve tohum yardımları kesilen hemşehrilerimizin yanındayız.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel: Biz kimseyi aç ve açıkta bırakmayız. Yardımlara devam ediyoruz.