CHP medyasını “Şimşek” çarptı

Sözcü gazetesinin eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili dezenformasyonunu sert sözlerle eleştiren Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, köşe yazısında uydurma haberle ilgili, ''Gözüken o ki, trol orduları her yere sızmış durumda ve geleneksel medyanın da dilini, habercilik anlayışını etkilemekte.'' ifadelerini kullandı.

16 Ocak'ta Sözcü gazetesinde yer alana bir haberde, Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte, geçen ay yapılan "Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Törenine" istemeyerek katıldığı ve Erdoğan ile aynı karede yer almasının "ayarlandığı" iddia edilmişti.

Haberde, Şimşek'in yakın çevresine, "Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı" dediği ve dolar ve faiz artışlarının yaşanan ekonomik sıkıntıları açıklamaya yetmeyeceğini belirterek, "Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil" dediği öne sürülmüştü.

Sözcü'nün haberinin uydurma olduğunu, 'hayal ürünü' ifadesiyle nitelendiren Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla haberi yalanlamıştı.

Şimşek açıklamasında, "Bugün Sözcü Gazetesi kaynaklı çeşitli platformlarda şahsıma atfedilen değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür. Seçim atmosferine girilen şu ortamda aziz milletimizden istirhamım, doğrudan şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz. Saygılarımla" ifadelerini kullanmıştı.

ODA TV'DEN SÖZCÜ'YE TROL GÖNDERMELİ SERT SÖZLER

Sözcü'nün yalan haberini köşesine taşıyan Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, köşe yazısında uydurma haberi yerden yere vurdu.

Haberin 5N 1K ilkesinden tamamen uzak olduğuna işaret eden Atilla yazısında, "Geleneksel medyanın, gazete, televizyon ve ciddi internet sitelerinin "gerçek" habercilik yapması bu "trol ordularının" gücünü nispeten de olsa azalmasına yol açabilir. Ancak gözüken o ki, trol orduları her yere sızmış durumda ve geleneksel medyanın da dilini, habercilik anlayışını etkilemekte" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Şimşek'le ilgili uydurma haberin bir anda birçok internet sitesi tarafından kullanıldığına işaret eden Atilla, iddianın sosyal medyada viral hale geldiğini belirtti.

Uydurma haberin hızla yayıldığını ifade eden Atilla, Şimşek'in haberin uydurma olduğunu açıklamasının yanı sıra uydurma olduğuna dair haberdeki şu durumlara dikkat çekti:

"Mehmet Şimşek bu cümleyi kime söyledi. Siz kimden öğrendiniz? Bunların hiç biri haberde yok. Öğrenildi. Bu kadar basit... Yakın çevresine "şunu dedi" "bunu dedi" "öğrenildi" "belirtildi"

5N 1K? Hak getire..."