CHP medyası yine kızacak... Özgür Özel'den ''normalleşme'' mesajı

Muhalefet çevrelerinin yoğun baskıları yüzünden siyasetteki ''normalleşme-yumuşama'' sürecinden vazgeçtiği ileri sürülen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ''kutuplaşma muhalefete zarar veriyor'' açıklaması geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'li milletvekillerinin "İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'de normalleşmenin inanılmaz karşılığı var" dediklerini belirtti.

CHP'Lİ VEKİLLER "AMAN NORMALLEŞMEYE DEVAM" DİYORLAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir internet sitesine verdiği röportajda "normalleşme sürecinin halkta önemli bir karşılığı olduğunu görüyorum" dedi.

CHP'li milletvekillerinin kendisine "özellikle İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'de inanılmaz bir karşılığı var başkanım, aman devam" dediklerini aktaran Özel "normalleşme karşıtları bu çatışmalı, gergin, küfürlü ortamdan beslenenler... Sözün değerine değil, desibeline odaklanmış arkadaşlar... Seçmen desibelle değil sözün değeriyle ilgileniyor" şeklinde konuştu.

"DIŞİŞLERİ BAKANIMLA GÖRÜŞEBİLİRİM"

Özel, "Filistin'deki temaslarımdan sonra eğer ihtiyaç görürsem ileride Suriye, Rusya, Çin ziyaretleri olacak. BM toplantısına gideceğim. Suriye için resmi tarih bekleniyor. Gitmeden önce Dışişleri Bakanım ile görüşebilirim. Gittikten sonra eğer oradaki görüşmelerde Cumhurbaşkanının bilmesi gereken bir şey varsa, ki bizim kadarki sürede bu ülkeyi Erdoğan yönetecek. Ben isterim bu 6 ay sonra bitsin ama belki 3-4 yıl Erdoğan yönetecek, gider konuşurum" ifadelerini kullandı.

"ÖMÜR BOYU İÇİMİ RAHATLATACAK"

Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşmelere ilişkin "gittik 28 Şubat mağdurlarını söyledik, sonuç aldık. Onlardan ve ailelerinden duyduklarım ömrüm boyunca içimi rahatlatacak" diyen Özgür Özel, "ümit ediyorum ki yarın Gezi tutuklularıyla ilgili bir mesafe alırız. Gezi tutuklularıyla ilgili yarın bir çözüm olsa -normalleşmeye laf ediyor arkadaşlar ama- ben halen daha o sürecin zorlanması gerektiğini düşünüyorum" sözleriyle yumuşama-normalleşme sürecinden umudunu kesmediğini ortaya koymuş oldu.